A Mercedes bevallotta, Ocon elengedte maga mellett Hamiltont

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, az ő kérésére utasították arra a Force India versenyzőjét, Esteban Ocont Monacóban, hogy engedje el maga mellett Lewis Hamiltont.

Hamilton a múlt vasárnapi versenyen az élmezőnyből elsőként állt ki kerékcserére, melyet követően Esteban Ocon mögé tért vissza a pályára – aki amellett, hogy a Force India pilótája, történetesen a Mercedes juniorversenyzője.

Hirdetés
 

Két körrel később aztán Ocon elengedte maga mellett Hamiltont, majd a verseny végén, amikor a Sky Italia munkatársa arról kérdezte a franciát, hogy „nem könnyítette-e meg túlságosan” a címvédő dolgát, a Force India versenyzője így felelt: „A Mercedes versenyzője vagyok, a főnököt kellene kérdezni.”

„Értelmetlen volt csatázni vele, főleg, hogy új abroncsai voltak.”

Arra a kérdésre, hogy van-e egy „íratlan szabály”, miszerint a Force India nem nehezíti meg a Mercedes gyári csapatának dolgát, így válaszolt: „Talán.”

A belga La Dernière Heure riportere aztán a Mercedes-főnök Wolfftól is megkérdezte, mi is történt pontosan, a szakember pedig elismerte, Ocont utasították arra, hogy engedje el Hamiltont.

„Igen, mert így megy ez” – mondta szűkszavúan a szakember.

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley mindenesetre tagadta, hogy segítették a Mercedest.

„A gumistratégiákra figyeltünk. Egyszerűen nem volt értelme feltartani Hamiltont, mert célba kellett érnünk egy kényelmes egy kiállással” – mondta a szakember. „Hamilton helyett lehetett volna ott bárki, Ricciardo vagy Vettel is.”

Bár nagyon nem kellett megküzdenie Oconnal, Hamilton mégis a monacói verseny fénypontjának nevezte az „előzést”.

„Ez volt a verseny legizgalmasabb része, megelőztem valakit! Egy másodpercre izgalmas volt. De nagy küzdelem nem lett belőle, szóval nem volt olyan nehéz” – fogalmazott a címvédő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!