Wolff nem aggódik a Red Bull és az AlphaTauri együttműködése miatt - F1VILÁG.HU

Wolff nem aggódik a Red Bull és az AlphaTauri együttműködése miatt

Nem különösen aggódik a Mercedest irányító Toto Wolff amiatt, hogy 2024-től szorosabbra fűzi az együttműködést testvércsapatával, az AlphaTaurival a Red Bull Racing.

Az energiaital-gyárosok két istállója már hosszú évek óta szoros szinergiában dolgozik egymással, 2024-ben azonban új időszámítás kezdődik az AlphaTauri életében: a faenzai istálló új csapatfőnököt kap a Ferraritól érkező Laurent Mekies személyében, ráadásul új néven folytatja majd szereplését a Forma-1-ben. Emellett pedig még szorosabbra fűzi együttműködését nagytestvérével, a Red Bull Racinggel.

Mindez természetesen a szabályok keretein belül történik, a hírek szerint azonban az F1 Bizottság legutóbbi ülésén ez az ügy is témát szolgáltatott — egyes csapatvezetők állítólag azt szeretnék, ha változtatnának a szabályokon, és szigorítanák azon komponensek listáját, melyeket tovább lehet adni egy másik istállónak. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, ő nem különösebben foglalkozik az energiaital-gyárosok ügyével.

„Őszintének kell lennem, én csak azt láttam, hogy [Yuki] Tsunoda 6. lett az abu dhabi időmérőn, és erősek voltak, így örülök az AlphaTauri rajongói miatt” — mondta az osztrák szakember. „De ez egy átlátható világ. Nem néztem meg minden komponenst, de biztos vagyok benne, hogy a többiek meg fogják, és abból ki tudunk indulni. De őszintén szólva nem sokat gondolkodtam ezen.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyébként ennek kapcsán nemrég azt mondta, semmi szokatlan nincs abban, ami a két istálló között történik.

„Természetesen vannak bizonyos komponensek, melyekkel el tudjuk látni őket, mint ahogy van az a Ferrari és a Mercedes esetében is, akik szintén ellátnak két-két csapatot váltókkal, felfüggesztéssel, szimulációs eszközökkel és szélcsatornákkal.”

„Ez ugyanilyen partnerség a két vállalat között. Természetesen rajtuk áll, hogyan használják ezeket az eszközöket, és látható, hogy a McLaren például ezeket az eszközöket bizonyos szempontból jobban használta az év második felében, mint a beszállítója.”

„Vannak átruházható komponensek, melyek egyértelműen szerepelnek a szabályzatban, és tovább lehet őket adni — ők pedig pontosan ezeket kapják majd. Ha megnézzük az autót, alapvető különbségek vannak az ő autójuk, valamint a Red Bull Racing autója között.”

„Sőt, vitathatatlan, hogy vannak olyan autók a rajtrácson, melyek koncepciójukban közelebb állnak a miénkhez, mint az AlphaTauri. Elég csak megnézni az Aston Martint, vagy még a McLarent is. Ha megnézzük a McLaren hátsó felfüggesztését, az koncepciójában nagyon hasonlít a miénkhez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff nem aggódik a Red Bull és az AlphaTauri együttműködése miatt
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!