Wolff nem zárja ki, hogy a Mercedes leigazolja Vettelt - F1VILÁG.HU

Wolff nem zárja ki, hogy a Mercedes leigazolja Vettelt

HIRDETÉS
A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel az ő radarjukra is fel fog kerülni, ha a négyszeres világbajnok a 2025-ös visszatérése mellett dönt.
Sebastian Vettel seen during the Red Bull Formula Nuerburgring at the Nuerburgring in Germany on September 9, 2023. // Joerg Mitter / Red Bull Content Pool // SI202309090350 // Usage for editorial use only //

Toto Wolff szerint hiba lenne figyelmen kívül hagyni Sebastian Vettel nevét az idei pilótakeringő során. Mivel a Forma-1-es mezőny nagyjából felének idén év végén lejár a szerződése, így óriási átrendeződés várható a 2025-ös idényre, amiben a hírek szerint akár Vettel is részt vehet. A négyszeres világbajnok elhintette annak lehetőségét, hogy visszatérne az F1-be, ami kapóra jöhetne a Mercedesnek, amely csapat év végén elveszíti arany tojást tojó tyúkját, Lewis Hamiltont. Hogy a hétszeres világbajnokot megérné-e a négyszeres világbajnokra cserélni, arról Toto Wolff csapatvezető nyilatkozott.

„Sebastian egy olyan pilóta, akit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az eredményei óriásiak. Némi kihagyás időnként jó lehet arra, hogy az ember kitalálja, mi fontos a számára és mik a motivációi. Döntést még nem hoztunk, és a következő néhány hét során nem is tervezünk. A pilótapiacon még sok minden történhet. Néhány igazán jó versenyző mostanában készül aláírni, ebből pedig mi sem szeretnénk kimaradni. Egyelőre túl korai lenne bárki felé is elköteleződni, legyen az egy fiatal vagy egy tapasztaltabb pilóta – azt nem akarom mondani, hogy öreg. A következő néhány hónap során sok minden kiderül.”

A 36 éves Vettel a közelmúltban pedzegette meg az F1-es visszatérése lehetőségét, amikor a Sky Sports megkeresésére azt reagálta:

„Ez benne van, hiszen nem voltam aktív, de az a kérdés, hogy az akarok-e lenni. Azt hiszem, a lehetőségeken múlik” – fogalmazott. A Mercedestől év végén távozó Lewis Hamilton egyébként örömmel venné, ha Vettel kerülne a helyére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!