Wolff szerint Alonso a példája annak, hogy Hamilton még sokáig maradhat az F1-ben - F1VILÁG.HU

Wolff szerint Alonso a példája annak, hogy Hamilton még sokáig maradhat az F1-ben

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke szerint a 41 éves Fernando Alonso a tökéletes példája annak, manapság mennyivel kevesebbet számít egy élsportoló kora, mint régebben.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton idén töltötte be 37. életévét, emellett lényegében minden jelentősebb rekordot megdöntött a Forma-1-ben, így az idén év végén lejáró szerződésével kapcsolatban óhatatlanul felmerültek olyan beszélgetések, amelyek a pilóta visszavonulását firtatták. Hamilton a közelmúltban azonban leszögezte, hogy még évekig a Mercedes tagja kíván maradni, amit a csapatvezető Toto Wolff nagy megelégedéssel fogadott. Szerinte Hamiltonnak semmi aggódnivalója nincs a kora miatt, hiszen a 41 éves Fernando Alonso is képes a fiatalabb pilóták szintjét hozni.

„Láthatjuk, hogy a sportolók manapság egyre feljebb emelik a felső korhatárt. Szerintem Fernando egy nagyon magas szinten teljesít. Szerintem még jó néhány éve van hátra, ha figyel magára és a kognitív képességeire. Biztos vagyok benne, hogy még sokáig velünk maradhat.”

Amikor Hamilton legutóbb szerződést hosszabbított a Mercedesszel, a felek a téli szünetben kezdtek tárgyalásokba. Wolff szerint ez most sem lesz másképp.

„Még nem kezdtünk ilyen jellegű beszélgetéseket. Előbb be akarjuk fejezni a szezont, majd a téli szünet alatt megpróbálunk egy nyugodt időszakban leülni, ahogy legutóbb is tettünk. Az szó szerint az ünnepek alatt kezdődött, és két hónapon át tartott. Bár a karrierje végéről még szó sincs, beszélnünk kell a márkanagyköveti és a számos támogatónkkal kapcsolatos szerepeiről is.”

A Mercedes F1 egyharmados tulajdonosaként Wolff leszögezte, Hamiltonnak semmilyen konkurenciától nem kell tartania.

„Az ülés száz százalékban az övé” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!