Wolff: Támogatom, hogy minden évben új pályákat vonjunk be - F1VILÁG.HU

Wolff: Támogatom, hogy minden évben új pályákat vonjunk be

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke el tudja képzelni, hogy a későbbiekben az F1-es Európai Nagydíjat évről évre különböző helyszíneken, rotációban tartsák meg.
illustration, track, piste, during the Formula 1 Pirelli Gran Premio Della Toscana Ferrari 1000, 2020 Tuscan Grand Prix, from September 11 to 13, 2020 on the Autodromo Internazionale del Mugello, in Scarperia e San Piero, near Florence, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI

A koronavírus jelentősen átírta a 2020-as Forma-1-es versenynaptárat: Mugello, Nürburgring, Portimao, Imola, Isztambul olyan helyszínek az idei szezonban, ahol nem rendeztek volna versenyt, azonban a járvány miatt több, Európán kívüli helyszínre nem tudott ellátogatni a mezőny – ezek helyett léptek be az egyébként nem tervezett pályák. 

A versenyzők nagyon lelkesen fogadták például a mugellói aszfaltcsíkot, amely új kihívás elé állította őket, illetve a verseny is meglehetősen mozgalmasra sikerült. 

Felmerült az ötlet, hogy a jövőben az Európai Nagydíjat évről évre különböző versenyhelyszíneken rendezzék, olyan pályákon, amelyek egyébként nem szerepelnek az F1-es naptárban. 

„Ez egy érdekes koncepció, ami szükségből született meg. Érdekes” – mondta a felvetésre Toto Wolff. 

„Láthatjuk, hogy a teljesítmény eltér azoktól a pályákon látottaktól, ahol már sokszor voltunk. Silverstone-ban minden évben ott vagyunk. Ebből kifolyólag ott nincs sok minden, amit kreativitással vagy gondolkodással optimalizálni lehet, mert már sokszor voltunk ott.”

„Nekem tetszik ez a koncepció” – mondta Wolff, ugyanakkor hozzátette, lehetnek nehézségek a megvalósításban. „Ez jelentősen nehezebb lehet, mert a promóterek a jegyeladásokból szerzik a pénzt. Nem vagyok benne biztos, hogy ez működik úgy, hogy egyik évben ott vannak, másik évben nem.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!