Friss hírek

Wolff többször kikérte volna Lauda tanácsát 2020-ban

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, számos olyan alkalom volt a 2020-as szezon során, amikor szívesen kikérte volna egykori bizalmasa, Niki Lauda tanácsát.

A legendás Forma-1-es versenyző a 2019-es Monacói Nagydíjat megelőzően hunyt el – az elmúlt években Lauda alappillére volt a Mercedes csapatának, és jócskán kivette a részét abból, hogy a német istálló sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet tudott nyerni.

Laudának köszönhető az is, hogy Lewis Hamilton annak idején a Mercedeshez szerződött, Toto Wolff pedig nemcsak bizalmasként, de jó barátként is mindig számíthatott rá.

Hirdetés
 

Halálhíre éppen ezért sokkolta a Mercedes csapatát, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig azt mondja, a 2020-as idény még mindig nagyon nehéz volt az osztrák legenda nélkül.

„Jobban hiányzott, mint valaha, hiszen 2019-ben még szinte sokkhatás alatt voltam az elvesztése miatt, és csak nyomtam és nyomtam. Valójában csak az év végén eszméltem rá, hogy jó barátom nincs többé” – mondta a szakember. „Az utazótársam elment, a fő bizalmasom. A struktúra, ami volt, akkora része volt az életemnek… Együtt utaztunk a versenyekre, beszélgettünk, szinte minden áldott nap együtt vacsoráztunk.”

„Amikor elhagyta a pályát délután 4-5 óra körül, majd este 8-kor odaértem a vacsorára, ott várt az iPadjével és azt mondta, hogy már egy órája unatkozva vár… A pályára még azelőtt elindult, hogy a catering készen állt volna, de imádott első műszakban dolgozni, én pedig vittem a második műszakot. Nagyon hiányzik – főleg barátként, de bizalmasként is.”

Wolff elárulta, a 2020-as szezon során volt néhány alkalom, amikor tanácsért fordult volna a néhai Laudához.

„Volt pár alkalom az elmúlt idényben, amikor azt kívántam, bárcsak kikérhetném a véleményét. De furcsa módon, amikor megkérdezem magamtól, hogy ’mit csinált volna Niki?’, a válasz rögtön érkezik, mert annyira egyenes volt. Amikor meg szoktam őt kérdezni a különböző szituációkról, mindig magabiztosan válaszolt: ’Szerintem ezt kellene tenned…’”.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!