Wolff úgy érzi magát Lauda halála után, mint egy „zombi”

Fotó: Mercedes
Toto Wolff, Niki Lauda, Mercedes 2017/AustralianGP
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, Niki Lauda halála után még most is úgy érzi magát, mint egy „zombi” – a szakember azt mondja, nagyon fáj neki barátja elvesztése.

Lauda hétfőn hunyt el hosszú betegeskedést követően – az osztrák F1-es világbajnok évek óta segítette munkájával a csapatot, és kulcsszerepet vállalt a Mercedes elmúlt évekbeli sikereiben. Neki köszönhető többek között az is, hogy Lewis Hamilton a német istállóhoz szerződött évekkel ezelőtt.

„Az elmúlt 48 óra borzasztó volt” – mondta Toto Wolff Monacóban. „Úgy érzem magam, mint egy zombi. Csak bámulom a fényképeket, és minden fél órában arra eszmélek, hogy könnybe lábadnak a szemeim, mert már nincs velünk…”

„Egy óriási sötét felhő… Rettentően fog hiányozni a csapatból, rettentően fog hiányozni a Forma-1-nek. Úgy érzem, hogy az F1 szívét és lelkét veszítettük el.”

Wolff első felesége Niki Lauda unokatestvére volt, és már akkor együtt jártak versenyekre, amikor a Mercedes-főnök még a Williamsnél tevékenykedett. Lauda tavaly nyáron esett át tüdőtranszplantáción, Wolff pedig azt mondja, számított a tragikus hírre.

„Tudtuk, hogy nem mennek jól a dolgok. Napok kérdése volt. Hétfőn este kaptam egy üzenetet a feleségétől. Épp Párizsban voltam. Azóta nem vagyok önmagam. Teljesen szürreálisnak tűnik úgy itt lenni az F1-es paddockban, hogy Niki nincs már többé. Számítottunk rá, mégis annyira szörnyű, hogy nem látjuk már őt többé…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!