Portugál Nagydíj
Nottwil (SUI) 2nd August 2015. UCI Para-Cycling Road World Championship 2015 - Road race - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
Fotó: BMW Motorsport

Zanardi állapota „súlyos”, de „stabil”

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Zanardi állapota „súlyos”, de „stabil”

Pénteki balesete után megműtötték, jelenleg súlyos, de stabil állapotban fekszik a sienai kórház intenzív osztályán a korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Zanardi.

A korábbi CART-bajnok, háromszoros paralimpikon pénteken szenvedett súlyos közúti balesetet kézzel hajtható kerékpárjával, amikor a szemközti sávba átsodródva összeütközött egy teherautóval.

Zanardit helikopterrel szállították a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba, ahol még este megoperálták. Súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.

A kórház szombat délelőtt adott újabb tájékoztatást állapotáról. Közleményükben azt írták, Zanardit a pénteki idegsebészeti beavatkozás után az intenzív osztályon ápolják, „stabil hemodinamikai és metabolikus paraméterekkel rendelkezik”.

„Intubált állapotban van, és mesterségesen lélegeztetjük, neurológiai állapota továbbra is súlyos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!