Zanardit kiengedték a kórházból, rehabilitációs központba szállították - F1VILÁG.HU

Zanardit kiengedték a kórházból, rehabilitációs központba szállították

Alex Zanardit a kórházból egy speciális rehabilitációs központba szállították – a bajnok júniusi kerékpárbalesetét követően több mint 1 hónapot töltött kórházba, állapota azonban lehetővé tette, hogy átszállítsák őt az intézménybe, ahol a gyógyulási folyamat folytatódhat.

Zanardi június 19-én egy kerékpárversenyen vett részt Olaszországban, amikor egy teherautóval ütközött – a baleset során súlyos fej-és arcsérüléseket szenvedett, és mesterséges kómában tartották. 

Az orvosok tájékoztatása szerint múlt hétre állapota javult olyan mértékben, hogy elkezdték felébreszteni őt a kómából. A legutóbbi közlemény szerint „a szív, légzési és matebolikai paraméterei, az általános klinikai és neurológiai állapotának stabilitása” lehetővé tette, hogy átszállítsák őt a rehabilitációs központba

A szakembereink ennek a rendkívüli embernek és családjának a rendelkezésére állnak a klinikai, fizikai és terápiás fejlesztés során, ahogy ezekben az esetekben ez mindig történik” – mondta a kórház vezetője. 

„Őszinte köszönet a csapatnak, amely Zanardiról gondoskodott: professzionalitást mutattak, amelyet nemzeti és nemzetközi szinten is elismertek.”

„A sportoló több mint egy hónapot töltött kórházban, három műtéten esett át, klinikai állapotában stabilitást mutatott, valamint az életfontosságú paraméterek lehetővé tették a a szedáció csökkentését és felfüggesztését, valamint ebből következően azt, hogy átszállítsuk őt egy intézménybe, ahol a szükséges neuro-rehabilitáció történik.”

Zanardi állapotáról vagy a gyógyulás várható időtartamáról nem adott információt a kórház. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!