„A célom, hogy lássam felnőni a gyermekeimet!” – íme Vettel közleménye teljes egészében - F1VILÁG.HU

„A célom, hogy lássam felnőni a gyermekeimet!” – íme Vettel közleménye teljes egészében

A Magyar Nagydíj előtti csütörtökön jelentette be a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, hogy befejezi Forma-1-es pályafutását. A német versenyző döntésének legfőbb okait is elmagyarázta egy hosszú közleményben.

A német pilóta második szezonját tölti az Aston Martin csapatánál, az idei szezont követően azonban nem hosszabbít a csapattal, és egyúttal búcsút int az F1-nek is. Vettel összesen 4 világbajnoki címet és 53 futamgyőzelmet szerzett a száguldó cirkuszban, ám azt mondja, élete hátralévő részét családjának, és egyéb szenvedélyeinek kívánja szentelni.

Az alábbiakban a német versenyző teljes közleményét tesszük közzé:

„Ezennel bejelentem, hogy a 2022-es szezon végén visszavonulok a Forma-1-ből. Most talán azzal kellene kezdenem, hogy köszönetet mondok rengeteg embernek, de úgy érzem, sokkal fontosabb, hogy elmagyarázzam döntésem okait” – kezdte bejelentését a német versenyző.

„Imádom ezt a sportot. Emberemlékezet óta központi szerepet játszott az életemben, de mint ahogy van élet a pályán, van élet azon kívül is. Soha nem az egyetlen identitásom volt versenyzőnek lenni. Az identitásban nagyon hiszek: abban, hogy kik vagyunk, és hogyan bánunk másokkal, nem pedig abban, hogy mit csinálunk.”

„Ki vagyok én? Sebastian. Három gyermek édesapja, a férje egy csodálatos nőnek. Kíváncsi ember vagyok, és könnyedén lenyűgöznek a szenvedélyes és tehetséges emberek. A tökéletesség megszállottja vagyok, toleráns, és úgy érzem, mindannyiunknak ugyanolyan jogai vannak az élethez, nem számít, hogyan nézünk ki, honnan jöttünk, és kit szeretünk.”

„Szeretek kint lenni. Imádom a természetet és annak csodáit, makacs és türelmetlen vagyok. Nagyon idegesítő tudok lenni. Szeretem megnevettetni az embereket, szeretem a csokoládét és a friss kenyér illatát. A kedvenc színem a kék. Hiszek a változásban, a fejlődésben, és hogy minden apróság képes változtatni a dolgokon. Optimista vagyok, és hiszek abban, hogy az emberek jók.”

„A versenyzés mellett családot alapítottam, és imádok körülöttük lenni. Más dolgok is érdekelnek az F1-en kívül. A versenyzés és az F1 iránti szenvedélyem miatt rengeteg időt kell távol töltenem, és rengeteg energiát felemészt. Adózni a szenvedélyemnek úgy, ahogy tettem, és ahogy azt gondoltam, helyes, már nem összeegyeztethető a vágyammal, hogy nagyszerű apa és férj legyek. Az az energia, amire szükség van ahhoz, hogy eggyé váljak az autóval és a csapattal a tökéletesség hajszolása érdekében, koncentráltságot és elkötelezettséget követel meg.”

„A célom már nem az, hogy versenyeket nyerjek és bajnoki címekért harcoljak, hanem az, hogy lássam felnőni a gyermekeimet, átadjam az értékeimet, segítsem őket felállni, amikor elesnek, meghallgatni őket, amikor szükségük van rám, hogy ne kelljen elköszönnöm tőlük, és ami a legfontosabb, hogy tanulhassak tőlük, és hagyjam, hogy inspiráljanak engem.”

„A gyermekek jelentik a jövőnket. Emellett úgy érzem, rengeteg felfedeznivaló és tanulnivaló van még az életről, magamról. Ami a jövőt illeti, úgy érzem, döntő időket élünk most, és az, ahogy formáljuk a következő éveket, meghatározza majd az életünket.”

„Szenvedélyem bizonyos aspektusokkal jár, melyeket megtanultam nem szeretni, és ezek megoldódhatnak a jövőben, de fontos, hogy sokkal-sokkal jobban akarjuk ezeket a változtatásokat, és lépnünk kell. A beszéd most már nem elég, nem várhatunk tovább. Nincs más alternatíva. A verseny elkezdődött.”

„A legjobb versenyem? Az még várat magára. Hiszek az előre haladásban, a továbblépésben. Az idő egy egyirányú utca, és én haladni akarok vele. Csak lelassít az, ha visszatekintesz. Várom, hogy ismeretlen pályákon versenyezzek, és találni fogok új kihívásokat. A pályán hagyott lenyomatom addig marad csak, amíg az idő és az eső el nem mossa azokat. Újakat fogok lefektetni. A holnap azoké, akik a mát formálják. A következő kanyar jó kezekben van, mert az új generáció már bevette. Úgy hiszem, van még egy verseny, amit meg kell nyerni. Búcsúzom, és köszönöm, hogy megoszthattam veletek a pályát. Imádtam minden mozzanatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!