Friss hírek

6 éve történt: Bianchi első F1-es pontjai Monacóban!

Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team MR03.
25.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Practice Day.
Napra pontosan 6 éve, a 2014-es Monacói Nagydíjon szerezte első Forma-1-es pontjait a néhai Jules Bianchi.

A francia tehetség a Marussia színeiben a 8. helyen ért célba Monte-Carlo utcáin, ám egy 5 másodperces időbüntetés miatt csak a 9. helyen rangsorolták. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy megszerezze saját maga és csapata első F1-es pontjait, egészen pontosan kettőt!

Mindez napra pontosan 6 éve, 2014. május 25-én történt a hercegség utcáin. Bianchi néhány hónappal később, Szuzukában szenvedett tragikus kimenetelű balesetet.

„Nagyon régóta vártunk erre és most sikerült elérnünk. Büszke vagyok a csapatra, fantasztikus munkát végeztek, és boldog vagyok, hogy megajándékozhattam őket ezzel az eredménnyel” – mondta a 2014-es Monacói Nagydíj után Bianchi.

„Nagyon stresszes volt az autóban, és szerintem a csapatnak is egyaránt. Volt néhány büntetésünk, így szerencsénk volt, hogy ennek ellenére is pontot szereztünk. Nem is tudok többen mondani, mint azt, hogy lenyűgöző ez az eredmény számunkra.”

Monacói parádés teljesítményére a Forma-1, valamint jó barátja, Charles Leclerc is megemlékezetett a közösségi oldalakon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!