6 éve történt: Bianchi első F1-es pontjai Monacóban!

Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team MR03. 25.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Practice Day.
Fotó: Marussia F1 Team
Napra pontosan 6 éve, a 2014-es Monacói Nagydíjon szerezte első Forma-1-es pontjait a néhai Jules Bianchi.

A francia tehetség a Marussia színeiben a 8. helyen ért célba Monte-Carlo utcáin, ám egy 5 másodperces időbüntetés miatt csak a 9. helyen rangsorolták. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy megszerezze saját maga és csapata első F1-es pontjait, egészen pontosan kettőt!

Mindez napra pontosan 6 éve, 2014. május 25-én történt a hercegség utcáin. Bianchi néhány hónappal később, Szuzukában szenvedett tragikus kimenetelű balesetet.

„Nagyon régóta vártunk erre és most sikerült elérnünk. Büszke vagyok a csapatra, fantasztikus munkát végeztek, és boldog vagyok, hogy megajándékozhattam őket ezzel az eredménnyel” – mondta a 2014-es Monacói Nagydíj után Bianchi.

„Nagyon stresszes volt az autóban, és szerintem a csapatnak is egyaránt. Volt néhány büntetésünk, így szerencsénk volt, hogy ennek ellenére is pontot szereztünk. Nem is tudok többen mondani, mint azt, hogy lenyűgöző ez az eredmény számunkra.”

Monacói parádés teljesítményére a Forma-1, valamint jó barátja, Charles Leclerc is megemlékezetett a közösségi oldalakon.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!