Portugál Nagydíj
Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team MR03.
25.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Practice Day.
Fotó: Marussia F1 Team

6 éve történt: Bianchi első F1-es pontjai Monacóban!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

6 éve történt: Bianchi első F1-es pontjai Monacóban!

Napra pontosan 6 éve, a 2014-es Monacói Nagydíjon szerezte első Forma-1-es pontjait a néhai Jules Bianchi.

A francia tehetség a Marussia színeiben a 8. helyen ért célba Monte-Carlo utcáin, ám egy 5 másodperces időbüntetés miatt csak a 9. helyen rangsorolták. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy megszerezze saját maga és csapata első F1-es pontjait, egészen pontosan kettőt!

Mindez napra pontosan 6 éve, 2014. május 25-én történt a hercegség utcáin. Bianchi néhány hónappal később, Szuzukában szenvedett tragikus kimenetelű balesetet.

„Nagyon régóta vártunk erre és most sikerült elérnünk. Büszke vagyok a csapatra, fantasztikus munkát végeztek, és boldog vagyok, hogy megajándékozhattam őket ezzel az eredménnyel” – mondta a 2014-es Monacói Nagydíj után Bianchi.

„Nagyon stresszes volt az autóban, és szerintem a csapatnak is egyaránt. Volt néhány büntetésünk, így szerencsénk volt, hogy ennek ellenére is pontot szereztünk. Nem is tudok többen mondani, mint azt, hogy lenyűgöző ez az eredmény számunkra.”

Monacói parádés teljesítményére a Forma-1, valamint jó barátja, Charles Leclerc is megemlékezetett a közösségi oldalakon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!