2017-ben újra F1-es futamot rendezne a Nürburgring

Tárgyalásokat folytatnak Bernie Ecclestone-nal egy 2017-es visszatérés kapcsán a Nürburgring tulajdonosai.


Tárgyalásokat folytatnak Bernie Ecclestone-nal egy 2017-es visszatérés kapcsán a Nürburgring tulajdonosai.

A legendás német versenypálya az idei évben újra vendégül látta volna a száguldó cirkusz mezőnyét, komoly anyagi gondjai miatt azonban ezt nem tudta megvalósítani.

Ecclestone abban reménykedett, a Német Nagydíjat eztán Hockenheimban rendezhetik meg július 19-én, a tárgyalások azonban zátonyra futottak, a német versenyhelyszín ugyanis nem tudta vállalni a verseny lebonyolítását idén.

Jövőre a Forma-1 visszatér Németországba, méghozzá Hockenheimba, a Nürburgring pedig 2017-ben szeretne visszakerülni a naptárba.

„Nagyon hosszú egyeztetéseket folytattunk az idei F1-es versenyről” – mondta Carsten Schumacher, a Nürburgring ügyvezetője.

„Szerettünk volna meggyőződni arról, hogy lesz verseny, és nagyon sajnálom, hogy végül nem jött össze, de nem tudtuk vállalni a kockázatot. A Forma-1 helyett tehát volt egy WEC-futamunk (Endurance Világbajnokság), ami hatalmas sikert aratott.”

„Természetesen sajnálom a rajongókat, a régiót és magunkat, hogy a Forma-1-et nem tudtuk vállalni, de van a dolognak egy üzleti oldala is. De nem találkoztunk senkivel, aki azt mondta volna, hogy rosszul döntöttünk.”

Schumacher hozzátette, azt reméli, eredményesek lesznek az Ecclestone-nal való tárgyalások, így 2017-ben a Forma-1 visszatérhet a legendás német versenypályára.

„Szeretnénk Forma-1-es versenyt rendezni 2017-ben, és már tárgyalunk is erről Ecclestone-nal. Szóval a Forma-1 nem került le a napirendről. Remélem, hogy a Forma-1 is megerősödik majd, és ha megéri az árát, akkor mi is visszatérünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!