2017-ben újra F1-es futamot rendezne a Nürburgring - F1VILÁG.HU

2017-ben újra F1-es futamot rendezne a Nürburgring

HIRDETÉS

Tárgyalásokat folytatnak Bernie Ecclestone-nal egy 2017-es visszatérés kapcsán a Nürburgring tulajdonosai.


Tárgyalásokat folytatnak Bernie Ecclestone-nal egy 2017-es visszatérés kapcsán a Nürburgring tulajdonosai.

A legendás német versenypálya az idei évben újra vendégül látta volna a száguldó cirkusz mezőnyét, komoly anyagi gondjai miatt azonban ezt nem tudta megvalósítani.

Ecclestone abban reménykedett, a Német Nagydíjat eztán Hockenheimban rendezhetik meg július 19-én, a tárgyalások azonban zátonyra futottak, a német versenyhelyszín ugyanis nem tudta vállalni a verseny lebonyolítását idén.

Jövőre a Forma-1 visszatér Németországba, méghozzá Hockenheimba, a Nürburgring pedig 2017-ben szeretne visszakerülni a naptárba.

„Nagyon hosszú egyeztetéseket folytattunk az idei F1-es versenyről” – mondta Carsten Schumacher, a Nürburgring ügyvezetője.

„Szerettünk volna meggyőződni arról, hogy lesz verseny, és nagyon sajnálom, hogy végül nem jött össze, de nem tudtuk vállalni a kockázatot. A Forma-1 helyett tehát volt egy WEC-futamunk (Endurance Világbajnokság), ami hatalmas sikert aratott.”

„Természetesen sajnálom a rajongókat, a régiót és magunkat, hogy a Forma-1-et nem tudtuk vállalni, de van a dolognak egy üzleti oldala is. De nem találkoztunk senkivel, aki azt mondta volna, hogy rosszul döntöttünk.”

Schumacher hozzátette, azt reméli, eredményesek lesznek az Ecclestone-nal való tárgyalások, így 2017-ben a Forma-1 visszatérhet a legendás német versenypályára.

„Szeretnénk Forma-1-es versenyt rendezni 2017-ben, és már tárgyalunk is erről Ecclestone-nal. Szóval a Forma-1 nem került le a napirendről. Remélem, hogy a Forma-1 is megerősödik majd, és ha megéri az árát, akkor mi is visszatérünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!