2022-ig szól Leclerc szerződése a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

2022-ig szól Leclerc szerződése a Ferrarinál

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene Szingapúrban elárulta, 2022-ig szól Charles Leclerc szerződése az olasz csapattal.

A monacói tehetség 2019-ben Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, miután jó néhány éve tagja már az olasz istálló versenyzői akadémiájának.

A Ferrari csapatát irányító Maurizio Arrivabene pénteken elárulta, semmiképp nem szeretnének túl nagy nyomást helyezni Leclercre, és szerinte egyáltalán nem meglepő a mai trendeket figyelve, hogy lehetőséget adnak az ifjú versenyzőre.

„Az első hiba az lenne, ha túl nagy nyomást helyeznénk ennek a srácnak a vállaira” – mondta a szakember Szingapúrban. „Ez óriási hiba lehet.”

„2015 vagy 2016 novemberében írtam alá Charles-lal az első szerződést a Ferrari versenyzői akadémiáján keresztül. Már ebben a szerződésben megterveztük és meghatároztuk a Forma-1-es jövőjét, ahogy tettük azt [Antonio] Giovinazzi esetében is.”

„Ez azt jelenti, hogy változtatunk egy kicsit azon, hogy a Ferrari versenyzői akadémiáját megszervezzük, és ahogy fejlesztjük a jövő tehetségeit. Szóval Charles Leclerc nem olyan nagy meglepetés, ő az egyik tehetséges versenyzőnk, akivel rendelkezünk a Forma-1-ben.”

Arrivabene elárulta, 2022-ig szól Leclerc szerződése – ám azt persze nem árulta el, milyen kikötések és opciók szerepelnek ebben.

„Hála istennek egy olyan srácról van szó, aki velünk nőtt fel, és remélem, hogy velünk folytatja a pályafutását – 2022-ig biztosan.

Arrivabene szerint fontos a Forma-1 számára, hogy a csapatok elkezdjék kinevelni a jövő csillagait – ebből pedig ők is kiveszik a részüket.

Hirdetés

„Ha megnézzük az általános helyzetet a paddockban, fontos, hogy tehetségeket adunk a Forma-1-nek… nézzük például a Mercedest!”

„Pár éve hoztak egy döntést Bottasszal, egy fiatal versenyzővel. Itt van ez a srác [Lando Norris] a McLarennél jövőre. Itt van Carlos Sainz. Jövőre a Saubernél Kimi mellett ott lesz Mr. kérdőjel [feltehetően Giovinazzi – a szerk.]. Ha pedig a Red Bull nézzük, láthatjuk, hogy elég bátrak ahhoz, hogy Verstappen mellé Gaslyt ültessék. Szóval semmi furcsa nincs ebben. Viszont nagyszerű jel a Forma-1 számára, hogy próbáljuk megteremteni a jövő bajnokait.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!