54 éves lett Michael Schumacher - F1VILÁG.HU

54 éves lett Michael Schumacher

HIRDETÉS
Ma lett 54 éves a Forma-1 történetének valaha volt egyik legeredményesebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.
Michael Schumacher

A német versenyző 1969. január 3-án látta meg a napvilágot Hürth-Hermülheimben, a Forma-1-ben pedig 1991-ben, a Jordan színeiben mutatkozott be. A Belga Nagydíjon remek teljesítményével felhívta magára Flavio Briatore figyelmét, aki azonnal ülést ajánlott neki a Benettonnál, mely csapattal 1994-ben és 1995-ben is világbajnoki címet szerzett. Ő lett Németország első F1-es bajnoka, legnagyobb eredményeit azonban a 2000-es évek első felében érte el a Ferrarival.

A maranellói istállóhoz 1996-ban, világbajnokként érkezett, a kínkeserves első éveket követően pedig többször is esélye volt a vb-cím újbóli elhódítására. A harmadik trófeára viszont 2000-ig várnia kellett, ekkor azonban elképesztő sorozat vette kezdetét a Ferrarinál: sorozatban ötször lett világbajnok, és a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője lett, győzelmei, illetve rajtelsőségei számát tekintve csupán Lewis Hamilton tudta őt túlszárnyalni az elmúlt években.

Ross Brawn és Michael Schumacher | Fotó: Scuderia Ferrari

A 2006-os esztendőt követően egy időre elköszönt a Forma-1-től, 2010-ben azonban a Mercedes színeiben visszatért, és nagyban hozzájárult azon alapok lefektetéséhez, melyekkel a német csapat a hibrid érában dominálni tudott a száguldó cirkuszban.

Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, melyet követően hónapokon át kómában feküdt. Bár a mélyaltatásból idővel felébresztették, állapotáról azóta nem sokat tudni. Schumacher felesége, Corinna, valamint gyermekei, Mick és Gina-Maria először a Netflix által készített „Schumacher” című dokumentumfilmben beszéltek a 9 éve történt eseményekről.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael” – mondta akkor felesége. „De nemcsak nekem hiányzik, hanem a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és minden körülötte lévőnek. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Más, de itt van, és úgy gondolom, ez ad nekünk erőt.”

Corinna beszélt arról is, továbbra is folyamatosak azok a terápiák, melyekkel próbálják elősegíteni a 91-szeres F1-es futamgyőztes gyógyulását.

„Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen, és megbizonyosodjunk arról, hogy kényelemben van, és hogy érezze a családot maga körül, a köteléket. Történjék bármi, mindent meg fogok tenni. Mindannyian mindent meg fogunk tenni. Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szeretné.”

A Forma-1-ben időközben két szezont is eltöltő fia, Mick eközben arról beszélt, nagyon hiányzik neki az, hogy megossza élményeit és tapasztalatait édesapjával.

„A baleset óta ezek a családi élmények, ezek a pillanatok, melyek szerintem sokaknál megvannak a szüleikkel kapcsolatban, már nincsenek jelen, vagy legalábbis kisebb mértékben – egy kicsit úgy érzem, hogy ez nem fair” – mondta szomorúan a fiatal versenyző.

Hirdetés

„Szerintem apa és én ma már másképp értenénk meg egymást, pusztán azért, mert egy nyelvet beszélünk, a motorsport nyelvét, és sokkal több mindenről tudnánk beszélni. Folyton erre gondolok, hogy milyen szuper lenne. Mindent feladnék ezért.”

Michael Schumacher két gyermekével, Gina-Mariával és Mickkel | Fotó: A Schumacher család archívuma

Schumacher ma lett 54 esztendős, 7 világbajnoki címével, 91 futamgyőzelmével, 68 rajtelsőségével és 155 dobogós eredményével pedig továbbra is a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb és legjobb versenyzőjeként tartják őt számon.

Isten éltessen, Bajnok!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!