A csapatvezetők örülnek, hogy a volt Ferrari-főnök lesz az F1 vezére - F1VILÁG.HU

A csapatvezetők örülnek, hogy a volt Ferrari-főnök lesz az F1 vezére

HIRDETÉS
A csapatfőnökök nagyon örülnek a döntésnek, hogy 2021-től Stefano Domenicali veszi át Chase Carey helyét a Forma-1 elnök-vezérigazgatói pozíciójában.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1 pénteken jelentette be, hogy 2021-től Chase Carey helyét a Ferrari volt csapatfőnöke, Stefano Domenicali veszi át – a szakember volt kollégái üdvözlik a döntést, és egyáltalán nem tartanak attól, hogy az olasz elfogult lesz volt csapatával szemben. 

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke elmondta, szerinte abszolút a sport hasznára lesz Domenicali érkezése, aki „új perspektívákat” is behozhat a sportba korábban szerzett tapasztalatainak köszönhetően. 

„Nagyon jól ismeri a sportot és azt, hogy a sport hogyan tudja támogatni a gyártókat” – mondta Abiteboul. „Nyilván a Lamborghini [ahol Domenicali jelenleg most vezérigazgatóként tevékenykedik – a szerk.] nincs a Forma-1-ben, de valószínűleg tudja, hogy miért nincsen. Szóval úgy gondolom, hogy más, érdekes perspektívákat nyújthat ezzel kapcsolatban.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Domenicali „valódi érték” az F1 számára, és biztos benne, hogy a szakember pártatlan lesz munkája során. 

„Úgy gondolom, ez remek a sport számára” – nyilatkozta Horner. „Ő egy jó srác. Versenyeztük ellene, amikor a Ferrari csapatfőnöke volt, becsületes, versenyző típus, és érti ezt a bizniszt.”

„Az elmúlt néhány évben a kereskedelmi világban töltötte idejét, a Lamborghininél remek munkát végzett, ezért úgy gondolom, valódi érték lesz a Forma-1 számára.”

„Ha megnézzük a Forma-1 vezetőségét Jean Todttal, Ross Brawnnal és Stefanóval, akkor úgy tűnik, hogy egy 1990-es évek közepi vagy 2000-es évek elejei F1-es felállás.”

„De nem hiszem, hogy különösebb elfogultság vagy szeretet lenne bármelyikük részéről a Ferrari felé. Szóval biztos vagyok Stefano maximális pártatlanságában.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl hasonlóan gondolkodik Hornerhez, és a kérdésre, vannak-e aggályai azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari volt csapatfőnöke áll a Forma-1 élére, a szakember így válaszolt: „Egyáltalán nem aggódom.”

Hirdetés

„Nagyon jól ismerem Stefanót. Biztos vagyok benne, hogy tudja kezelni ezt a helyzetet. Ő a megfelelő ember, aki ezt megfelelően tudja kezelni.

„Én személy szerint nagyra értékelem őt, nemcsak a tapasztalatai miatt, de emberként is nagyra tartom, a személyiségét és a motorsport iránti szenvedélyét is.”

„Úgy gondolom, a tapasztalatai miatt, amiket a mugellói pálya vezetőjeként, a Ferrarinál töltött különböző pozíciókban, vagy a Lamborghini vezérigazgatójaként szerzett, ő remek választás lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!