Friss hírek

A Ferrari a McLaren csapatfőnökére cserélte volna Binottót

Hiába cáfolta határozottan a Ferrari, hogy Mattia Binotto napja meg vannak számlálva az olasz Forma-1-es istállónál, lapértesülések szerint a maranellóiak igenis keresik a svájci szakember utódját, ráadásul a Scuderia elnökének, John Elkannak több jelöltje is van.

A Brazil Nagydíjat követően az olasz sajtóban kezdett el terjedni a hír, miszerint Binotto január 1-tól már nem lesz csapatfőnöke a Ferrari F1-es csapatának. Akkor arról szóltak a hírek, helyét a jelenleg az Alfa Romeo csapatát irányító Frederic Vasseur érkezhet.

A hírt nem sokkal később rövid közleményben cáfolta meg a Ferrari, német sajtójelentések szerint azonban igenis van mozgolódás az olasz csapat részéről, a maranellóiak elnöke, John Elkann ugyanis hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot Andreas Seidl-lel, a McLaren csapatfőnökével.

Hirdetés
 

A Motorsport.com című lap német kiadása szerint a német szakember volt Elkann első számú jelöltje, Seidl azonban végül nem vállalta el a Ferrari irányítását, mert úgy érzi, befejezetlen ügye van még a McLarennel.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján reagált a Binottóval kapcsolatos pletykákra – azt mondta, sok mindent nem tud mondani a témával kapcsolatban, legfeljebb annyit, hogy nem érdemes odafigyelni ezekre a szóbeszédekre.

A monacói pilóta szerepe viszont igencsak különleges a Ferrari csapatfőnökét illető kérdésekben, hiszen a Binotto utódjaként emlegetett Vasseurrel igencsak jól ismerik egymást, és jó viszonyt is ápolnak. A fiatal pilóta 2016-ban a szakember által irányított ART csapatával nyerte meg a Forma-3-es bajnoki címet, 2018-ban pedig a Sauber színeiben debütált az F1-ben, melynek akkor már Vasseur volt a csapatfőnöke.

Úgy tudni viszont, hogy Vasseur és Leclerc menedzsere, Nicholas Todt – akik korábban üzleti partnerek voltak – néhány éve igencsak összekülönböztek, ez pedig tényező lehet a Ferrari döntésében.

Ahogy mondani szokták: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Tény azonban, Binotto jövőjével kapcsolatban számos alkalommal merültek már fel pletykák, John Elkann azonban mindvégig támogatta az 53 esztendős szakember. Sőt, a Ferrari elnöke korábban úgy nyilatkozott, céljuk az, hogy 2026-ig nyerjenek világbajnoki címet a Forma-1-ben, az idei kudarc tehát elméletileg nem kellene, hogy hatással legyen a csapatfőnök kilétére…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari a McLaren csapatfőnökére cserélte volna Binottót
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!