A Ferrari alelnöke szerint van egy nagy előnye Verstappennek Leclerc-rel szemben - F1VILÁG.HU

A Ferrari alelnöke szerint van egy nagy előnye Verstappennek Leclerc-rel szemben

A Ferrari alelnöke, Piero Ferrari szerint a Forma-1 jelenlegi bajnokának, Max Verstappennek van egy komoly előnye versenyzőjükkel, Charles Leclerc-rel szemben.

A fiatal holland pilóta tavaly második világbajnoki címét szerezte az F1-ben, és jó úton halad afelé, hogy 2023-ban bezsebelje a harmadikat is. Verstappen még 2015-ben, mindössze 17 évesen debütált a száguldó cirkuszban, miközben a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc csak hatodik szezonját tapossa a Forma-1-ben.

Piero Ferrari szerint ez az egyik fő oka annak, hogy Verstappen jelen pillanatban még jobb a monacóinál. A Ferrari elnöke az Autosprintnek adott interjújában méltatta a kétszeres világbajnokot, aki szerinte jelenleg abszolút pályafutása csúcsán jár. 

 

„Hihetetlenül gyors. És már akkor vezetett az F1-ben, amikor még jogosítványa sem volt. Ott voltam, amikor megszerezte első győzelmét Barcelonában. Utána aztán elkövette a hibáit, voltak balesetei. De most is még fiatal, és mégis rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Egy nagyszerű versenyző, aki pályafutása csúcsán jár” – mondta a szakember, aki aztán említést tett saját versenyzőjükről, Charles Leclerc-ről is.

„Charles-nak ugyanolyan sebessége van, mint Verstappennek. Viszont kevésbé tapasztalt a nagydíjak számát tekintve. Leclerc még képes fejlődni, és fog is…”

Amikor arra kérték, értékelje a másik Ferrari-pilóta, Carlos Sainz teljesítményét is, Piero Ferrari így felelt: „Bravó! Szerintem még nem láttuk azt, ami benne van, és várunk rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!