A Ferrari azonnali szabálymódosítást sürget - F1VILÁG.HU

A Ferrari azonnali szabálymódosítást sürget

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali teljességgel elfogadhatatlannak tartja azt, ami a vasárnapi Európa Nagydíjon történt, ahol versenyzői a szabályok betartása miatt kerültek hátrányba ellenfeleikkel szemben, és csak néhány pontot szereztek.


A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali teljességgel elfogadhatatlannak tartja azt, ami a vasárnapi Európa Nagydíjon történt, ahol versenyzői a szabályok betartása miatt kerültek hátrányba ellenfeleikkel szemben, és csak néhány pontot szereztek.

Az olasz gárda jogosan lehet mérges, hiszen Lewis Hamilton szinte büntetés nélkül megúszta azt, hogy szabálytalanul megelőzte a Mark Webber balesete miatt pályára küldött biztonsági autót, hiszen áthajtásos büntetése ellenére sem veszített pozíciót, és a második helyen végzett.

Domenicali leginkább azt kifogásolja, hogy a sportfelügyelők nagyon lassan hoztak döntést a McLaren brit versenyzőjének ügyében, ami lehetővé tette számára, hogy elég különbséget autózzon ki a mögötte haladókkal szemben, így büntetése után is vissza tudott jönni a második helyre.

Eközben a Ferrari versenyzői – akik betartották a szabályokat, és felsorakoztak a biztonsági autó mögé – visszacsúsztak a középmezőnybe, pedig a rajt után, egészen a balesetig ott haladtak közvetlenül Hamilton mögött a harmadik, és a negyedik helyen.

„Úgy gondolom, hogy át kell gondolni az egész folyamatot, különös figyelmet fordítva arra, hogy mennyi idő alatt született döntés az ügyben, és miként alakult a verseny” – mondta Domenicali a riportereknek Valenciában.

„Visszatekintve a versenyre, és kielemezve az adatokat, egyértelmű, hogy előnybe kerültél azzal, hogy nem tartottad be a szabályokat, és a végén több pontot szereztél, ami szerintem elfogadhatatlan, nem követi a sportszabályzat szellemét, így dolgoznunk kell ezen.”

„Az a legbosszantóbb, hogy a büntetés egyáltalán nem volt befolyással a végeredményre, csak azért, mert azt későn hozták meg az illetékesek. Ezt mindenképpen át kell gondolnunk.”

„Bízom abban, hogy ez az eset többé nem fog előfordulni a jövőben, és mindenki tanulni fog belőle, mert ami a hétvégén történt, az nem volt sportszerű, sőt megkérdőjelezi a Forma-1 hitelességét, szerte az egész világon.”

Domenicali azt is elmondta, hogy a hétvégi versenyen bevetett vadonatúj javítócsomagjuk kiválóan muzsikált, éppen ezért is bosszantó számukra, hogy kevesebb pontot szereztek, mint azokon a versenyeken, ahol valóban komoly bajban voltak a teljesítményük miatt.

„Természetesen nagyon mérgesek vagyunk, hogy nem tudtunk annyi pontot szerezni, mint amennyire képesek lehettünk volna, figyelembe véve a teljesítményünket” – folytatta.

„Ha a technikai szempontból nézem, akkor mindenképpen sikerült előrelépést elérnünk, bár nyilván nem akkorát, hogy befogjuk a Red Bullt, de jó irányba haladunk.”

„A verseny eleje kiválóan alakult számunkra, és minden jónak tűnt, de végül kevesebb pontot szereztünk, mint azokon a versenyeken, amikor valóban bajban voltunk. Ez pedig nagyon frusztráló.”

A Ferrari csapatfőnöke azt is elmondta, hogy egyszerűen nevetségesnek tartja, hogy azok a versenyzők, akik túl gyorsan hajtottak a biztonsági autó beküldésekor, egy öt másodperces időbüntetéssel megúszták a dolgot, és a legtöbben még pozíciókat sem veszítettek emiatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!