A Ferrari csapatfőnöke bocsánatot kért Bottastól - F1VILÁG.HU

A Ferrari csapatfőnöke bocsánatot kért Bottastól

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Elnézést kért Valtteri Bottastól korábbi nyilatkozata miatt a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.

A szakembert a Forma-1-es Olasz Nagydíj után kérdezték arról, Kimi Räikkönen miért nem játszott ugyanolyan támogató szerepet Sebastian Vettel mellett, mint Valtteri Bottas annak érdekében, hogy Lewis Hamilton nyerjen Monzában.

„Mert versenyzőink vannak, nem komornyikjaink!” – reagált a szakember, később pedig az Autosprint magazin hasábjain elnézést kért emiatt.

„Amint kimondtam a küzdelem hevében, tudtam, hogy lesz belőle némi vita” – mondta Arrivabene.

„Azóta váltottam már üzenetet Valtteri Bottasszal. Szerettem volna bocsánatot kérni tőle, el akartam magyarázni, mire is gondoltam. Kicsúszott a számon, de nem ilyen jelzővel akarom illetni Bottast.”

Egyes vélemények szerint a Ferrarinál azért nem volt csapatutasítás Monzában, már Kimi Räikkönent már tájékoztatják arról, hogy nem marad a csapatnál 2019-re.

Arrivabene viszont azt mondja, a rajtnál lehetetlen csapatsorrendet felállítani.

„Csak arra utasítottam őket, hogy ne csináljanak semmi hülyeséget. Azt mondják, Kimi olyat ettt, ami nem kedvezett Sebastiannak, de mit kellett volna tennie? Ugyanezt csinálta volna Lewis Hamilton, vagy Sebastian Vettel is.”

„Ami Vettel és Hamilton között történt, annak semmi köze a csapatsorrendhez.”

Hirdetés

Vettel egyébként idén több hibát is elkövetett, ez pedig akár a vb-címébe is kerülhet idén.

Arrivabene viszont azt mondja: „Nem lenne helyes ujjal mutogatni, amikor még ilyen sok verseny van hátra. Én az egész csapatnak válaszolok, nem számít, ki követte el a hibát – a versenyző, vagy a csapat. Valakinek reagálnia kell erre, és ez a valaki én vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!