A Ferrari csapatfőnöke kulturális változásokat sürget - F1VILÁG.HU

A Ferrari csapatfőnöke kulturális változásokat sürget

HIRDETÉS

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke szerint csapatának bátrabbnak és bevállalósabbnak kell lennie a továbbiakban, ha ismét nyerni akar a Forma-1-ben.


Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke szerint csapatának bátrabbnak és bevállalósabbnak kell lennie a továbbiakban, ha ismét nyerni akar a Forma-1-ben.

Az olasz szakember szerint a maranellói gárda sok szempontból túlságosan is konzervatív volt az elmúlt években, így ahhoz, hogy újra sikeres legyen, komoly kulturális változtatásokra lesz szükség.

„Kockázatot kell vállalnunk. A legjobb együttműködésre lesz szükség. Bátornak kell lennünk. Számomra ez a legfontosabb dolog” – mondta Mattiacci, aki még áprilisban váltotta a Ferrari csapatfőnöki székében Stefano Domenicalit.

A Ferrari csapatfőnöke kinevezését követően azonnal komoly átszervezésekbe kezdett, a motorrészleg például teljesen átalakult.

„Ezek nagyon fontos változások” – mutatott rá. „Teljesen világos, merre akarunk továbbmenni. Szóval nem tudom, hogy ezek nagy változásnak tudhatók-e be, de hogy fontosak lesznek, az biztos.”

„Azt gondolom, teljesen máshogy fog kinézni a Ferrari. Az pedig idővel kiderül majd, hogy jobb lesz-e a helyzet.”

„De változás lesz – főleg kulturális.”

Mattiacci kifejtette, miután átvette a patinás olasz istálló irányítását, nagyon zavarta, hogy házon belül mindenki a másikat okolta a sikertelenségért – az olasz ezen mindenképp változtatni akar.

„Nem tetszik, amikor a motorrészleg emberei már az első öt percben a karosszériáról beszélnek nekem. Mint ahogy azt sem szeretem, amikor a kasztni tervezői a motorokról beszélnek. Elvégre egy autóról van szó.”

Hirdetés

„Meg kell osztani a felelősséget. Nincs olyan, hogy ‘mi jobban dolgoztunk, mint ti’, vagy ‘ezt csináltuk, mert ezt kértétek’. Mindenki ugyanúgy felelős ezért az autóért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!