A Ferrari csapatfőnöke kulturális változásokat sürget

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke szerint csapatának bátrabbnak és bevállalósabbnak kell lennie a továbbiakban, ha ismét nyerni akar a Forma-1-ben.


Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke szerint csapatának bátrabbnak és bevállalósabbnak kell lennie a továbbiakban, ha ismét nyerni akar a Forma-1-ben.

Az olasz szakember szerint a maranellói gárda sok szempontból túlságosan is konzervatív volt az elmúlt években, így ahhoz, hogy újra sikeres legyen, komoly kulturális változtatásokra lesz szükség.

„Kockázatot kell vállalnunk. A legjobb együttműködésre lesz szükség. Bátornak kell lennünk. Számomra ez a legfontosabb dolog” – mondta Mattiacci, aki még áprilisban váltotta a Ferrari csapatfőnöki székében Stefano Domenicalit.

A Ferrari csapatfőnöke kinevezését követően azonnal komoly átszervezésekbe kezdett, a motorrészleg például teljesen átalakult.

„Ezek nagyon fontos változások” – mutatott rá. „Teljesen világos, merre akarunk továbbmenni. Szóval nem tudom, hogy ezek nagy változásnak tudhatók-e be, de hogy fontosak lesznek, az biztos.”

„Azt gondolom, teljesen máshogy fog kinézni a Ferrari. Az pedig idővel kiderül majd, hogy jobb lesz-e a helyzet.”

„De változás lesz – főleg kulturális.”

Mattiacci kifejtette, miután átvette a patinás olasz istálló irányítását, nagyon zavarta, hogy házon belül mindenki a másikat okolta a sikertelenségért – az olasz ezen mindenképp változtatni akar.

„Nem tetszik, amikor a motorrészleg emberei már az első öt percben a karosszériáról beszélnek nekem. Mint ahogy azt sem szeretem, amikor a kasztni tervezői a motorokról beszélnek. Elvégre egy autóról van szó.”

„Meg kell osztani a felelősséget. Nincs olyan, hogy ‘mi jobban dolgoztunk, mint ti’, vagy ‘ezt csináltuk, mert ezt kértétek’. Mindenki ugyanúgy felelős ezért az autóért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS