Friss hírek

A Ferrari elnöke kiáll Binotto mellett, de figyelmeztet, „túl sok a hiba”

Teljes mértékben kiáll Mattia Binotto csapatfőnök mellett a Ferrari elnöke, Jonh Elkann, ugyanakkor állítása szerint mindenképpen javulnia kell a csapatnak, a szezon eddig eltelt részében ugyanis „túl sok volt a hiba” a maranellóiak részéről.

A Ferrari remek formában vágott neki a 2022-es idénynek, új autója ugyanis igencsak versenyképesnek bizonyult. Az olasz istállót azonban számos technikai probléma hátráltatta, ráadásul versenyzői- és csapathibák ugyancsak hozzájárultak ahhoz, hogy Max Verstappen és a Red Bull mostanra óriási előnyt épített ki mindkét bajnokságban.

Mattia Binottót és csapatát rengeteg kritika érte az elmúlt időszakban, John Elkann elnök azonban azt mondja, kiállnak a szakember mellett.

Hirdetés
 

„Nagy a bizodalmunk Mattia Binottóban, és értékelünk mindent, amit ő és valamennyi mérnökünk tett, de nem kétséges, hogy a munkának Maranellóban, a garázsban, a bokszutca falán, illetve a volánnál javulnia kell” – mondta az elnök a Gazzetta dello Sport című lapnak adott interjúban. „Láthattuk, hogy még mindig túl sok a hiba, ami a megbízhatóságot, a vezetést, és a stratégiát illeti.”

„Az, hogy bizalmat szavaztunk Binottónak és csapatának, helyes döntés volt, és kifizetődött. Nekik köszönhetően újra versenyképesek vagyunk, és győzni tudunk. De nem vagyok elégedett, mert szerintem mindig tudunk jobbak lenni.”

Elkann biztos benne, a Ferrari még az új motorszabályok 2026-os bevezetése előtt képes lesz újra világbajnoki címet nyerni.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy versenyképesek legyünk. Ha nem vagy versenyképes, nincs hová menned, miközben a megbízhatóságon mindig lehet javítani. Ezért hiszem azt, hogy 2026 előtt a Ferrari újra meg fogja nyerni a konstruktőri- és egyéni bajnoki címet Charles Leclerc-rel a pole pozícióban.”

„Szerencsések vagyunk, hogy két nagyszerű versenyzőnk van, talán a legerősebb páros a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari elnöke kiáll Binotto mellett, de figyelmeztet, „túl sok a hiba”
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!