Költségplafon-ügy

A Ferrari és a Renault sem fejleszti idén a motorját

A Renault Forma-1-es csapata elismerte, költségcsökkentési okokból az idei évben egyáltalán nem fejleszti a motorját – az istálló a szezonnyitó Osztrák Nagydíjra sem vitt magával új specifikációt.

A költségek csökkentése érdekében a csapatok úgy döntöttek, befagyasztják a motorok fejlesztését az első versenyt követően. A Honda megerősítette, hogy ők már Ausztriára elkészült az új erőforrással, illetve a megbízhatóság javítása érdekében a Mercedes is továbbfejlesztette az Ausztráliába vitt aggregátját. 

Azonban sem a Ferrari, sem a Renault nem hozott magával új motort Ausztriába, így ez azt jelenti, hogy nekik az idei évben az Ausztriában használatos specifikációt kell használniuk idén. 

Hirdetés
 

A 2020-as szabályok azt mondják ki, hogy a csapatok egy teljesítményt célzó fejlesztést vethetnek be az MGU-K, az energiatároló és a vezérlőelektronika vonatkozásában, illetve csak megbízhatósági okokból módosíthatnak a motoron, ez utóbbihoz viszont az FIA jóváhagyása szükséges.  

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmondta, kompromisszumokat kellett hozniuk az idei szezonra: ennek a döntéssorozatnak része volt az is, hogy a motoron nem változtatnak. 

„Volt néhány kompromisszum és áldozat, amit meg kellett hoznunk, hogy kezelni tudjuk ezt a súlyos válságot” – nyilatkozta Abiteboul. 

„Nagyon nagy mértékben csökkentek a bevételeink. Tárgyalunk a szponzorainkkal is, akik nagyon lojálisak, de a saját üzletükben kihívásokkal néznek szembe.”

„Döntéseket kellett hoznunk, és az egyik az, hogy szüneteltetjük a motorfejlesztést. Ez azt jelenti, hogy az idei évben nem számítunk frissítésre.”

„Úgy gondolom, hogy a motorral idén előrelépést tettünk, ez észrevehető. Most az autóra kell koncentrálnunk” – folytatta a csapatfőnök. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari és a Renault sem fejleszti idén a motorját
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban
Schumacher a vízpermetet okolja az ütközésért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!