Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Ferrari rugalmasabb motorszabályokat akar

A Ferrari Forma-1-es csapata azt szeretné, ha idény közben enyhítenének a motorbefagyasztáson annak érdekében, hogy egy kicsit összerázódjon a mezőny.


A Ferrari Forma-1-es csapata azt szeretné, ha idény közben enyhítenének a motorbefagyasztáson annak érdekében, hogy egy kicsit összerázódjon a mezőny.

Az olasz gyártó, valamint a Renault egyértelműen komoly lemaradásban van a Mercedesszel szemben erőforrásai versenyképességét tekintve.

A szabályok szerint csak szoftveres változtatásokat lehet elvégezni idény közben, mechanikai alkatrészeket nem lehet fejleszteni, hacsak valamely gyártó nem kér külön engedélyt erre megbízhatósági, biztonsági, vagy költségi okokból.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke újságíróknak nyilatkozva Belgiumban elárulta, azt szeretnék, ha nem lennének ilyen szigorúak a motorszabályok.

„Igen, szeretnénk, ha bizonyos tekintetben nem lennének olyan szigorúak, mint manapság” – mondta a szakember.

„Szeretnénk, ha bizonyos lehetőségek adottak lennének egy év során és dolgozhatnánk a motorokon. A Forma-1 DNS-ében benne van az innováció, a legjobbhoz és leggyorsabbhoz való felzárkózás.”

„Ehhez ragaszkodunk a Ferrarinál, és a motorbefagyasztás egy olyan terület, ahol ezt biztosítani kellene.”

A Ferrari egyébként nemrég jelentősen átszervezte motorrészlegét, a kiábrándító szezon közben ugyanis távozott motorrészlegének vezetője, Luca Marmorini.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS