Friss hírek

A Ferrari rugalmasabb motorszabályokat akar

A Ferrari Forma-1-es csapata azt szeretné, ha idény közben enyhítenének a motorbefagyasztáson annak érdekében, hogy egy kicsit összerázódjon a mezőny.


A Ferrari Forma-1-es csapata azt szeretné, ha idény közben enyhítenének a motorbefagyasztáson annak érdekében, hogy egy kicsit összerázódjon a mezőny.

Az olasz gyártó, valamint a Renault egyértelműen komoly lemaradásban van a Mercedesszel szemben erőforrásai versenyképességét tekintve.

A szabályok szerint csak szoftveres változtatásokat lehet elvégezni idény közben, mechanikai alkatrészeket nem lehet fejleszteni, hacsak valamely gyártó nem kér külön engedélyt erre megbízhatósági, biztonsági, vagy költségi okokból.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke újságíróknak nyilatkozva Belgiumban elárulta, azt szeretnék, ha nem lennének ilyen szigorúak a motorszabályok.

„Igen, szeretnénk, ha bizonyos tekintetben nem lennének olyan szigorúak, mint manapság” – mondta a szakember.

„Szeretnénk, ha bizonyos lehetőségek adottak lennének egy év során és dolgozhatnánk a motorokon. A Forma-1 DNS-ében benne van az innováció, a legjobbhoz és leggyorsabbhoz való felzárkózás.”

„Ehhez ragaszkodunk a Ferrarinál, és a motorbefagyasztás egy olyan terület, ahol ezt biztosítani kellene.”

A Ferrari egyébként nemrég jelentősen átszervezte motorrészlegét, a kiábrándító szezon közben ugyanis távozott motorrészlegének vezetője, Luca Marmorini.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek