Friss hírek

A Ferrari tudja, hogy mi a gyenge pontja

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali tisztában van azzal, hogy mindent meg kell tenniük azért, hogy javítsanak autóik megbízhatóságán, ugyanis a vb-címért még harcban álló Fernando Alonsónak nincs már új erőforrása a hátralévő négy versenyre.


A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali tisztában van azzal, hogy mindent meg kell tenniük azért, hogy javítsanak autóik megbízhatóságán, ugyanis a vb-címért még harcban álló Fernando Alonsónak nincs már új erőforrása a hátralévő négy versenyre.

Bár megnyerte az elmúlt két versenyt, mellyel nem, hogy életben tartotta bajnoki reményeit, hanem tizenegy pontra megközelítette a listavezető Mark Webbert, Alonso és a Ferrari nem lehet nyugodt, ugyanis Felipe Massa hétvégi váltóhibája is bizonyítja, hogy van még mit fejlődni a megbízhatóság terén.

Hirdetés
 

Arról nem is beszélve, hogy riválisaikkal ellentétben, a Ferrari versenyzői már elhasználták a rendelkezésükre álló nyolc motort – sőt Massa már a kilencediket nyúzza –, ami azt is jelenti, hogy használt egységekkel kell rajthoz állniuk a szezon hátralévő négy versenyén.

„Természetesen nagyon fontos számunkra, hogy keményen dolgozzunk a megbízhatóságon, mert mint csapat, komoly árat fizettünk ezért ezen a hétvégén” – mondta Domenicali, aki tudja, hogy még egy technikai problémát már nem engedhetnek meg a hajrában.

„Annak viszont nagyon örülünk, hogy az autó úgy tűnik, a korábbiaknál jobban teljesít az ilyen típusú pályákon, tehát sikerült fejlődést elérnünk ezen a téren az elmúlt időszakban.”

„Lesznek még kisebb újításaink, nem olyan komolyak, de szerintem nagyon sok fog múlni a versenyzőkön, a csapat dolgozóin, illetve a megbízhatóságon. Ez utóbbin mindenképpen javítanunk kell, mert egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak még egy technikai problémát.”

A csapatfőnök szerint roppant fontos győzelmet arattak Szingapúrban, ami segíthet abban, hogy megtartsák motivációjukat a hajrában, amire szükségük is lesz, mert úgy érzi, egy hihetetlen szoros végjáték előtt állnak.

„Négy versennyel a vége előtt teljesen nyitott minden” – folytatta. „Arra számítok, hogy a McLaren sokkal jobb lesz Japánban, a Red Bull pedig már most nagyon erős, szóval egy kiélezett küzdelemre számítunk.”

„Véleményem szerint a következő versenynek helyet adó Japánban sokkal védekezőbbnek kell lennünk, aztán jön Korea, amiről fogalmam nincsen, hiszen a szimuláció egy dolog, minden a pályán dől el, akkor fogjuk megtudni, hogy pontosan mire is számítsunk.”

„Aztán Brazíliában rendben leszünk szerintem, majd pedig jön Abu Dhabi, ami nem igazán fekszik nekünk, de majd meglátjuk, hogy mi lesz a helyzet a bajnokságban.”

„Senki nem tudhatja, hogy mi fog történni, a bajnokság teljesen nyitott, így továbbra is higgadtnak kell lennünk. Azonban azt gondolom, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy a végsőkig, az utolsó versenyig harcoljunk a bajnoki címért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!