A Ferrarik az élen az első austini szabadedzésen! - F1VILÁG.HU

A Ferrarik az élen az első austini szabadedzésen!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz végzett az élen a Forma-1-es Amerikai Nagydíj első — és egyetlen — szabadedzésén, Austinban. A spanyol mögött csapattársa, Charles Leclerc végzett a 2. helyen alig 21 ezredes lemaradással, míg a 3. pozícióban a világbajnoki éllovas Max Verstappen zárt a McLareneket megelőzve.

A Forma-1 csapatait az egyhónapos szünet után kedvező időjárási körülmények fogadták Texasban, miután pedig sprintfutamos hétvégéről van szó, egyetlen gyakorlás állt a mezőny rendelkezésére. Számos csapat ráadásul komoly fejlesztésekkel érkezett az Egyesült Államokba, ami azt jelentette, hogy a megszokottnál sűrűbb programja volt a csapatoknak a nyitóedzésen.

A mezőny tagjai kezdetben a Pirelli kemény keverékű abroncsaival rótták a köröket, az edzés utolsó szakaszában azonban természetesen előkerültek a lágyabb abroncsok is, hiszen a program pénteken a sprintidőmérővel folytatódik majd.

A legjobb köridőt végül Carlos Sainz futotta meg a Ferrarival: a spanyol versenyző 1 perc 33,602 másodperces köridővel zárt, természetesen a Pirelli lágy abroncsait használva. A 2. pozícióban csapattársa, Carlos Sainz végzett, alig 21 ezredes lemaradással, míg a világbajnoki éllovas Max Verstappen 3. lett.

A McLarenek Lando Norris – Oscar Piastri sorrendben a 4. és 5. helyeken zártak Lewis Hamiltont megelőzve, míg a top 10-ben George Russell, Kevin Magnussen, Fernando Alonso és Yuki Tsunoda zárt még.

Daniel Ricciardo helyét Liam Lawson vette át a Visa Cash App RB csapatánál: az új-zélandi tehetség a 13. helyen kezdte a hétvégét, megelőzve Alex Albont, Lance Strollt, valamint a Red Bull autójával meglehetősen gyengén indító Sergio Perezt.

A program magyar idő szerint 23 óra 30 perckor folytatódik a sprintidőmérővel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrarik az élen az első austini szabadedzésen!
Dühös a McLaren-vezér, alapos vizsgálatot sürget a Red Bull ellen
Mutatjuk az F1-es csapatok austini fejlesztéseit!
Ekkor lesz ma az F1-es sprintidőmérő Austinban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!