Friss hírek

A fiataloknak is hiányozni fog a „bimbócsavargató” Räikkönen

Nemcsak a rutinos pilótáknak, hanem a fiatalabb generációnak is hiányozni fog a Forma-1-ből a szezon végén visszavonuló Kimi Räikkönen. George Russell különös emléket osztott meg a „Jégemberről”, miközben a többiek egyedülálló karakterét méltatták.

Räikkönen szerdán jelentette be, a 2021-es szezont követően elköszön a száguldó cirkusztól.

A finn pilóta még 2001-ben debütált az F1-ben – akkor, amikor a mai mezőny jó néhány tagja még legfeljebb csak álmodozott arról, hogy eljut a királykategóriáig.

George Russell a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) emlékezetes, 2018-as évzáró gáláján találkozott először Räikkönennel – ami felejthetetlen emlék marad számára.

„Amikor először beszéltem Kimivel, a beszélgetésünk úgy végződött, hogy megcsavarta a mellbimbóimat!” – mondta nevetve a brit pilóta. „Ez az FIA-gálán volt 2018-ban.”

„Egyedülálló fickó, és tisztelem mindazért, amit elért a pályán és azon kívül is. Egyfajta legenda, és biztosan hiányozni fog. Nincs még egy olyan, mint ő.”

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris hozzátette, Räikkönen karaktere kétségkívül hiányozni fog a paddockból.

„Sajnos nekem nem volt olyan interakcióm vele, mint George-nak” – tette hozzá a Russell mellett ülő Norris a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„De egyike azoknak a srácoknak, akik azzá tették a Forma-1-et, ami ma. Azt gondolom, hiányozni fog. Ő nem egy beszédes fickó, nem az fog hiányozni, amennyit beszél, sokkal inkább az ellenkezője miatt.”

„Van karaktere, ugyanakkor pedig nincs karaktere… Viszont rengetegen imádják őt emiatt. Sokaknak fog hiányozni. Még mindig az egyik legjobb versenyzője a Forma-1-nek, sok mindent elért, többet, mint amit mi sokan a mezőnyben. Egy napon szeretném én is elérni azt, amit ő.”

Räikkönenről szót ejtett a fiatal generáció egy másik tagja, Pierre Gasly is.

„Csak egyetlen Kimi van, és szerintem ő egy egyedülálló fickó – szóval egyértelmű, hogy mindenkinek hiányozni fog a paddockban” – mondta a francia versenyző.

„Emlékszem, az első emlékeim közé tartozik, hogy néztem a Forma-1-et 2002-2003-ban, Kimi pedig már akkor ott volt. Hihetetlen volt felnőni a gokartos évek alatt, miközben ezeket a srácokat figyeltem, Kimi pedig már köztük volt.”

„És aztán a Forma-1-be jutottam, ellene versenyzem, szóval megtisztelve érzem magam, és természetesen hiányozni fog a paddockból egy olyan ikonikus versenyző, mint ő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!