Friss hírek

A Force India elengedi Ocont a Renault-hoz egy „rakás pénzért” cserébe

A Force India csapatánál elárulták, hajlandóak lennének fontolóra venni, hogy elengedjék Esteban Ocont a Renault-hoz a 2019-es évadra.

Ocon jelenleg a Mercedesszel áll szerződésben, és kölcsönben szerepel a német gyártó erőforrásait használó Force Indiánál. Úgy tudni, a felek megállapodásukban kikötötték, hogy a Mercedes csak akkor hívhatja őt vissza, ha gyári csapatánál biztosít lehetőséget a francia tehetség számára.

Hirdetés
 

Az elmúlt hetekben viszont az a hír kezdett el terjedni, hogy a Mercedes szeretné őt a Renault-nál elhelyezni, hogy elősegítse Ocon pályafutását.

Ocon viszont csak abban az esetben szerződhet a Renault-hoz, ha sikerül megállapodni a Force Indiával.

Amikor a Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff nyilatkozott az ifjú versenyző jövőjével kapcsolatban, így válaszolt: „Nem tudjuk. Nem tudjuk még kommentálni. Elég trükkös a helyzet.”

A Force Indiánál világossá tették, egy kereskedelmi megállapodásra mindenképpen szükség lesz ahhoz, hogy elengedjék Ocont az idény végén.

„Megpróbáljuk nem felfedni a versenyzői szerződéseink részleteit, de azt ki tudjuk jelenteni, hogy elengednénk őt” – mondta a Motorsport.com kérdésére Otmar Szafnaure, a csapat ügyvezetője.

„Ha a körülmények miatt ez lesz a legjobb megoldás számunkra, hajlandóak vagyunk megvizsgálni ezt a lehetőséget. Kedveljük Estebant és nagyszerű munkát végez. És elvégre ez a mi döntésünk. Ha a Renault hajlandó egy rakat pénzt fizetni, megfontolom!”

A Renault helyzetét bonyolítja, hogy jelenlegi versenyzője, Carlos Sainz a Red Bull-lal áll szerződésben – az osztrák csapatnál azonban vélhetően nem kap lehetőséget, hiszen Daniel Ricciardo kontraktusát hamarosan meghosszabbítják.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul megerősítette, továbbra is terveznek Sainzcal.

„Egy dolog teljesen publikus, mégpedig, hogy a döntést Ricciardo döntése hátráltatja” – mondta a szakember.

„Gyanítom, hogy a Mercedes múlt heti bejelentése elindít egyfajta dominó-effektust, főleg Ricciardo szempontjából, ez pedig számunkra is több dolgot tisztázhat.”

„De azt elmondhatom, hogy a helyzetünk teljesen világos számos olyan versenyző számára, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. Szóval van néhány opciónk, ezeket felülvizsgáljuk a következő pár hétben, és meghozzuk a döntést.”

„Carlos stabilitást, elkötelezettséget, csapatszellemet és tempót hoz a csapatnak, és szabadon igazolhatóvá válik [ha a Red Bull nem él opciós jogával – a szerk.]. De fel kell használnunk a rendelkezésünkre álló időt, meg kell vizsgálnunk a lehetőségeket, és azt, hogy mi a legjobb a Renault-na – nemcsak a jövő évre, hanem a következő 2-3 szezonra.”

A Force India főnöke, Otmar Szafnauer kifejtette, nem hoztak még döntést a 2019-es évről.

„Még nem kezdtük el dobálni a labdát. Túl korán van, még minden nagyon nyitott” – mondta.

„Checo [Perez] esetében a támogatóival kell először beszélnünk, hogy mit is akarnak jövőre. Általában ezt a Mexikói Nagydíj környékén kezdjük el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!