A Honda 2021 végéig hosszabbított a Red Bull-lal! - F1VILÁG.HU

A Honda 2021 végéig hosszabbított a Red Bull-lal!

HIRDETÉS
Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett, a Honda azonban legalább 2021 végéig biztosan a Forma-1-be marad – ezt Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója erősítette meg a minap egy interjúban.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222NFW2PS2111 // Usage for editorial use only //

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Honda számára különösen fontos a jövő szempontjából, hogy csökkenjenek a költségek a száguldó cirkuszban.

A japán gyártó 2015 a McLaren partnereként tért vissza az F1-be, majd a wokingiakkal történt szakítás után a Toro Rossóval, idén pedig a Red Bull Racinggel lépett szövetségre.

Utóbbi istállóval idén 3 győzelmet szereztek eddig, míg a Toro Rosso versenyzői két alkalommal állhattak dobogóra.

A Motorsport-Total.com című lap szerdai cikkében azt írja, a Honda nemrég 1 évvel meghosszabbította a Red Bull-lal, illetve Toro Rossóval kötött motorbeszállítói szerződését, így 2021 végéig biztosan az F1-ben marad.

„Ez egy hatalmas megkönnyebbülés számunkra, nagyon elégedettek vagyunk a Hondával” – mondta Helmut Marko a ServusTV-nek adott interjújában.

A hosszabb távú jövőről a japánok a későbbiekben hoznak majd döntést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!