A Honda már vissza is térne a Forma-1-be? - F1VILÁG.HU

A Honda már vissza is térne a Forma-1-be?

HIRDETÉS
Német sajtójelentések szerint a Forma-1-ből a 2021-es szezon végén hivatalosan távozott Honda egyre komolyabban fontolgatja, hogy belátható időn belül visszatér a száguldó cirkuszba. A japánok állítólag szívesen dolgoznának tovább a Red Bull-lal, ám könnyen lehet, hogy erről már lecsúsztak.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 10: Sergio Perez, Red Bull Racing RB18 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Friday June 10, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Mint ismert, a Volkswagen Csoport két márkája, az Audi és a Porsche 2026-ban minden bizonnyal megérkezik a Forma-1-be, utóbbi gyártó pedig szinte biztosan a Red Bull Racinggel lép majd szövetségre, a V6-os erőforrásokat pedig az energiaital-gyárosok Milton Keynes-i kampuszán készíthetik majd. Az együttműködést heteken belül, már az Osztrák Nagydíjon bejelenthetik.

Az Auto Motor und Sport című német lap általában jól értesült szakírója, Michael Schmidt viszont úgy tudja, a Red Bull korábbi partnere, a Honda egyre nyitottabban áll hozzá a Forma-1-es visszatéréshez, és a japánok szívesen dolgoznának tovább az energiaital-gyárosokkal.

Mivel azonban a Porsche és a Red Bull közti tárgyalások már meglehetősen előrehaladott állapotban vannak, szinte bizonyos, hogy a felek házasságát nem lehet újraéleszteni – ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Honda letesz az F1-es visszatérésről, hiszen más csapattal még szövetségre léphetnek – például a Red Bull kiscsapatával, az AlphaTaurival.

Schmidt egyébként beszélt arról is, az Audi, a Porsche, illetve a fent emlegetett Honda mellett egy negyedik gyártó is érdeklődik a Forma-1 új, 2026-os motorszabályai iránt, bár azt nem tudta megmondani, kiről van szó pontosan.

A tervezett motorszabályokat egyébként várhatóan a következő hónapokban véglegesítik, így hamarosan több információ is napvilágot láthat a témával kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!