A jövőbeli motorszabályokról egyeztettek az F1-es gyártók - F1VILÁG.HU

A jövőbeli motorszabályokról egyeztettek az F1-es gyártók

Produktív egyeztetéseket folytattak a jövőbeli Forma-1-es motorszabályokról a száguldó cirkusz jelenlegi és esetleges jövőbeli motorgyártói, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a száguldó cirkusz képviselői.

A jelenlegi tervek szerint 2025-ben új motorformulát vezetnek be a Forma-1-ben, ám hogy pontosan milyen szabályrendszer szerint, arról egyelőre nem született döntés.

Az érintettek az Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben egyeztettek a kérdésben, és bár részletek nem derültek egyelőre ki, az FIA által kiadott rövid közlemény arról tesz említést, a tárgyalások produktívak voltak.

 

„Nagyon pozitív egyeztetéseket tartottunk ma az összes jelenlegi és potenciális új motorgyártóval a következő generációs Forma-1-es erőforrásokról” – áll a kommünikében.

„Az egyeztetések tovább folytatódnak a következő hetekben, további híreket ezeket követően jelentünk majd be.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Spielbergben azt mondta, ők azt szeretnék, ha az új motorszabályok csak 2026-ban lépnének életbe, ráadásul teljesen tiszta lappal kezdenének, tehát semmit sem mentenének át a mostani, „drága és komplex” motorokból.

A szombati egyeztetésen a jelenlegi motorgyártók, a Ferrari, a Mercedes, a Renault, a Honda, illetve a Red Bull mellett az Audi és a Porsche képviselői is jelen voltak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A jövőbeli motorszabályokról egyeztettek az F1-es gyártók
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!