Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A következő két versenyen kell bizonyítania Albonnak

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke megerősítette, hogy amennyiben Alexander Albon a következő két versenyen nem bizonyít, kívülről fognak versenyzőt hozni a csapathoz.

Albon jövője továbbra is bizonytalan a Red Bullnál, és nemrégiben dr. Helmut Marko is megerősítette, hogy amennyiben nem bizonyít a szezon hátralévő versenyein, úgy jövőre Sergio Perez vagy Nico Hülkenberg veheti át a helyét. 

Christian Horner csapatfőnök is megerősítette ezt, és azt is elárulta, most és a következő versenyhétvégén, Imolában kell bizonyítania a thai versenyzőnek. 

„Azt szeretnénk, hogy Alex akarja magának ezt a versenyzői ülést, és hogy bizonyítsa, nincs szükség rá, hogy más alternatívák után nézzünk. Úgy gondolom, mindenki ezt várja tőle a csapatnál” – mondta Horner. 

„Mugellóban úgy éreztem, hogy elkezdi összekapni magát. Volt néhány nehéz hétvégéje, szóval vissza kell vágnia itt és különösen Imolában kell erős hétvégét produkálnia az elejétől a végéig. Szóval erre koncentrálunk, ez a célunk.”

„Népszerű tagja a csapatnak, de arra van szükségünk, hogy szorosabban álljon egymáshoz a két autó, hogy felvegyük a versenyt a Mercedesszel. És ezt kell tennünk, ez a célunk.”

Horner megerősítette, biztosan nem Pierre Gasly és Daniil Kvyat közül fognak választani, ha Albont lecserélik. 

„Azt gondolom, hogy az AlphaTauri eléggé rendben van a versenyzőivel. Szóval ahogy mondtam, teljes mértékben Alex a preferenciánk. De ha másik megoldás után néznénk, akkor nyilvánvalóan a Red Bull versenyzőin kívül kellene keresgélnünk, mert most nincs olyan pilóta, akit be tudnánk ültetni. De van néhány jó versenyző a piacon, akinek jövőre nem lenne helye.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!