A Marussia nemet mondott a KERS-re

A kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS) ellen tette le a voksát a Marussa Forma-1-es alakulata, így a kiscsapat idén sem használja majd a hibrid technológiát.


A kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS) ellen tette le a voksát a Marussa Forma-1-es alakulata, így a kiscsapat idén sem használja majd a hibrid technológiát.

A gárdánál úgy vélik, a csapat előmenetelét komolyan gátolhatná, ha idén belekezdenének a KERS-rendszer használatába. Habár a döntéssel körönként komoly tizedeket veszíthetnek közvetlen riválisaikkal szemben, a Marussiánál úgy vélik, hosszú távon kifizetődőbb, ha nem fektetnek energiát a hibrid technológiába.

„Szeretnénk előrelépni az idei évben, így elsősorban az aerodinamikára összpontosítunk – mivel ezzel nagyobb előnyre tehetünk szert” – fogalmazott John Booth csapatfőnök. „Másodperceket keresünk, nem pedig tizedeket.”

A szakember mindazonáltal elismerte, a költségek is komoly szerepet játszottak a döntésben.

Tavaly egyébként a Team Lotus is hasonlóképp tett, mivel úgy érezte, jobban jár, ha más területeken próbál előnyt szerezni riválisaival szemben. Ez végül kifizetődött az istállónak, hiszen a konstruktőri tabella 10. helyén zárt, idén azonban már használják a KERS-rendszert autóikban, melytől további fejlődésre számítanak.

A Marussiánál egyébként a napokban elismerték, komoly késésben vannak új autójuk fejlesztését tekintve, így az csak az utolsó előszezoni teszten, Barcelonában debütál majd március elején.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!