Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

A McLaren kész egyezkedni a Toro Rossóval

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Készen áll tárgyalni a Toro Rosso Forma-1-es csapatával a McLaren annak érdekében, hogy mihamarabb munkába állhasson nemrégiben szerződtetett technikai igazgatója, James Key.

A brit istálló a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, Key csatlakozik a csapathoz, ám mint kiderült, a szakembert még szerződés köti jelenlegi munkaadójához, a Toro Rossóhoz, akik nem szívesen engedik el őt.

„Leszerződtettük James Keyt, ő lesz a technikai igazgatónk” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„Még nincs meg az, hogy mikor fog kezdeni, jelenleg szerződésben áll a Toro Rossóval, mi pedig természetesen tiszteletben tartjuk a szerződéses kötelezettségeket. Azt gondolom, érthető, hogy a Toro Rosso és a Red Bull dühös egy kicsit, hogy elveszítenek egy ilyen nagyszerű tehetséget, mint James Key. Azt gondolom, ő az egyik legjobb technikai igazgató a bokszutcában. Szóval izgatottan várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk.”

Brown reméli, sikerül dűlőre jutni a Toro Rossóval.

„A Forma-1 világában mindig vannak lehetőségek arra, hogy változtassunk bizonyos helyzeteken. Ez az eset pedig kétségkívül olyasvalami, amit megfontolunk most.”

A Toro Rosso csapata korábban érdeklődést mutatott a McLaren tesztpilótája, Lando Norris iránt, Brown viszont azt mondja, amikor Keyt leszerződtették, pontosan tudták, hogy némi időbe telhet, mire elkezdi a munkát náluk. Mindenáron tehát nem szükséges, hogy korábban elkezdjen dolgozni.

„Van egy tervünk. Nyilván tisztában voltunk a jelenlegi helyzetével, és teljes mértékben elégedettek vagyunk a szituációval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!