A McLaren szerint meglepő a Ferrari teljesítménye - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint meglepő a Ferrari teljesítménye

HIRDETÉS

A Ferrarit tartja az eddigi előszezoni tesztek meglepetéscsapatának a McLaren.


A Ferrarit tartja az eddigi előszezoni tesztek meglepetéscsapatának a McLaren.

Az olasz istálló új versenyautója nemcsak gyorsnak, hanem megbízhatónak is tűnt az első barcelonai gyakorláson, és bár a teszteredményekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elárulta, a Ferrari formája igazán meggyőzőnek tűnik.

Amikor a francia szakembert arról kérdezték, hogy látja a McLaren riválisainak teljesítményét, így felelt: „Egy kicsit gyorsabbak nálunk…”

„Nyilván nehéz megmondani, hiszen nem tudni, ki mennyi üzemanyaggal köröz, és azt sem lehet tudni, mennyire vannak letekerve a motorok.”

„De ha lehet ilyet mondanom, a Ferrari meglepő, nem számítottunk arra, hogy hozni tudják a Mercedes köridejeit. A Red Bull egy kicsit le van maradva, de az üzemanyag-szinteket nem lehet tudni.”

„Mindenkinek megvannak a maga titkai, mindenki változtat a tervein. A jövő heti teszt már kicsit beszédesebb lesz a teljesítményeket illetően, de Ausztráliáig várnunk kell a valós képre.”

Bár a Honda-motorokkal voltak gondok, a McLaren MCL32-es kasztnija látszólag rendben van.

„Ami azt illeti, meglehetősen jó. Azt gondolom, még egy tökéletes autó esetében is jelentkezhet alulkormányzottság, túlkormányzottság, és a többi, ha a határokat feszegetik vele. De legalább a kasztnira nem panaszkodtak a versenyzőink, és úgy érzik, jók az alapok.”

„Nagy lesz a fejlesztési ütem, főleg az évad elején. Arra számítok, hogy a legtöbb csapat egy teljesen új autót visz Ausztráliába. Szóval legalább az alapok jó, és a fejlesztésekkel innen el tudunk indulni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!