Friss hírek

A McLarennél egyre elégedettebbek Pérezzel

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a minap elárulta, ifjú versenyzőjük, Sergio Pérez szépen lassan elkezd úgy teljesíteni, ahogy várják tőle.


A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a minap elárulta, ifjú versenyzőjük, Sergio Pérez szépen lassan elkezd úgy teljesíteni, ahogy várják tőle.

A 23 esztendős tehetség Lewis Hamiltont váltotta a wokingi alakulatnál, az első három versenyen azonban mindössze két pontot gyűjtött. Bahreinben aztán úgy tűnik, beindult a szekér, remek versenyzést bemutatva ugyanis csapattársa, Jenson Button előtt ért célba, legutóbb, Barcelonában pedig jobban teljesített az angolnál az időmérőn.

Martin Whitmarsh úgy érzi, Pérez – aki két évet töltött el a Saubernél, mielőtt csatlakozott a McLarenhez – jó irányba halad, és egyre jobban beilleszkedik új csapatába.

„Checo most olyan intelligenciát és természetesen tempót mutat, amint láttunk tőle korábban is” – mondta a szakember kedden, egy telefonos médiakonferencián.

„Egyre nagyobb az önbizalma. Nagyon fiatal, és meglehetősen tapasztalatlan. Hatalmas nyomást jelent az, hogy a McLaren versenyzője lett, főleg úgy, hogy az autó nem elég jó. Még sokat kell tanulnia, több mint egy évtizedes hátrányban van Jensonnal szemben, és ezt nem lehet egyik napról a másikra bepótolni – de azt hiszem, jó irányba halad.”

Whitmarsh úgy véli, a mexikói tehetség sokat profitál majd abból, hogy Button személyében egy igazán versenyképes csapattársat kapott – a 2009-es év világbajnoka ugyanis kiváló mérceként szolgál a 23 éves ifjoncnak.

„Jenson könnyed viselkedése ellenére egy rendkívül versenyképes egyéniség. Ő sem szereti, ha legyőzik, szóval helyes és megfelelő módon fognak majd harcolni egymással. Jenson mérceként szolgál Sergio számára, hiszen több mint egy évtizednyi tapasztalattal bír, és emellett nagyon intelligens, valamint gyors pilóta.”

„Szóval egy új csapathoz érkezvén – meglehetősen kevés tapasztalattal – Péreznek meg kell vernie a csapattársát ahhoz, hogy a jövő csillaga legyen, és mostanra egyre jobban megbirkózik ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!