A McLarent hátrányba sodorta az új szabály

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh bevallotta, hogy csapatát komolyan sújtják a hétvégi Brit Nagydíjon életbe lépett új diffúzor szabályok, amik az időmérőn az eredményekben is megmutatkoztak.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh bevallotta, hogy csapatát komolyan sújtják a hétvégi Brit Nagydíjon életbe lépett új diffúzor szabályok, amik az időmérőn az eredményekben is megmutatkoztak.

Bár sokan úgy gondolták, hogy a rivális Red Bull veszíthet a legtöbbet azzal, hogy a hétvégi versenyen nem lehet gázadás nélkül fújni a diffúzort, a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén látottak alapján kijelenthető, hogy a McLaren veszített talán a legtöbbet.

Jenson Button több mint másfél másodperccel volt lassabb a pole pozíciót megszerző Mark Webbernél, mellyel az ötödik helyet szerezte meg, míg csapattársa, Lewis Hamilton csak a tízedik pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek Silverstone-ban.

Whitmarsh elmondta, hogy csapata számított a visszaesésre, azonban nem gondolta, hogy ennyire rosszul érinti őket a szabálymódosítás, amire véleménye szerint nem reagált a legmegfelelőbben a McLaren.

„Úgy gondolom, hogy már mindenkit untatunk ezzel a diffúzor üggyel és a kipufogógázok körüli mizériával” – mondta a szakember. „Azonban a tény az, hogy az elmúlt 18 hónapban mindannyian nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy kifejlesszük a fúvott diffúzorokat.”

„Mi is nagyon keményen dolgoztunk ezen a területen, voltak nehézségeink, és számos csavar illetve változás történt. Ezen a hétvégén is voltak változások, és az igazat megvallva, nem reagáltunk a legjobban, ami az időmérőn is megmutatkozott, ez tény.”

„Hogy pontosan tudjuk-e, hogy ez miért történt meg? Nem igazán. Azonban véleményem szerint nem reagáltunk ezekre a változásokra megfelelően, vagy egyszerűen sokkal jobban sújtottak minket, mint másokat.”

Whitmarsh azonban hozzátette, hogy csapata egy pillanatig sem fogja feladni az idei évet, és minden erejével azon lesz, hogy a lehető leghamarabb ismét versenyképes legyen.

„Számítottunk arra, hogy fájni fog az új szabály, és amint látjuk, ez így is lett, de teljesen mindegy, milyen szabályok vannak érvényben, alkalmazkodnunk kell hozzájuk, és azok szerint kell versenyeznünk” – folytatta.

„Nem fogjuk feladni, nem fogjuk feladni a holnapi versenyt, és a bajnokságot sem. Továbbra is azon leszünk, hogy versenyeket nyerjünk, amiért a Forma-1-ben vagyunk.”

“Most nem azon kell lennünk, hogy a bajnoki cím esetleges megszerzésén gondolkodjunk, a fókusznak azon kell lennie, hogy minél előbb versenyképesek tudjunk lenni.”

Bár nem ringatja magát álomvilágba a holnapi verseny kapcsán, Whitmarsh bízik abban, hogy az égiek segítségükre lesznek, és egy esetleges esős versenyen mindkét pilótájuk előkelő pozícióban végezhet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!