Friss hírek

A Mercedes erőforrásai is megsínylették a pattogást

A Mercedes Forma-1-es csapatának szakemberei meglepődve tapasztalták, a delfinezés miatt mekkora ütések érték az erőforrásaikat a 2022-es szezon során.

Zűrös szezont tudhat maga mögött a Mercedes F1-es istállója, ami sorozatban nyolc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki győzelmet követően idén egy meglehetősen problémás autókoncepcióval állt elő. A W13 névre keresztelt autó a szezon kezdetétől súlyos gyermekbetegségekkel, elsősorban a delfinezéssel küzdött, ami alaposan megizzasztotta a mérnökeiket.

Az istálló évértékelő videójában Toto Wolff csapatvezető és Hywel Thomas motorrészleg-vezető elismerte, hónapok teltek el, mire egyáltalán megtalálták a probléma forrását. Addig viszont kénytelenek voltak együtt élni a delfinezéssel, ami az alábbi beszámoló alapján fizikailag nemcsak pilótákat, hanem az erőforrásokat is megviselte. A motorokat ugyanazok a vertikális ütések érték, amelyek Lewis Hamiltont és George Russellt.

Hirdetés
 

Nyilvánvalóvá vált, hogy a motorok pokoli ütéseket kapnak. Az erőforrások alja. Amikor [Wolff] múlt héten eljött Brixworth-be és meglátta a motorok néhány használt alkatrészét… meglepő volt látni, mennyire kemény ütéseket kaptak a talaj felől. Lewis és George kényelmetlenül érezte magát az autóban, de az erőforrásokkal ugyanez volt a helyzet” – árulta el Thomas.

A szakember arra is kitért, hogy a tavalyi szezon során intenzív fejlesztési munka zajlott a motort illetően, hiszen idén év elejétől azok teljesítményén már nem, csak a megbízhatóságán fejleszthetnek. E fejlesztési folyamat során a pattogásra nem készültek, ennek ellenére az erőforrásaik rendületlenül végezték a dolgukat, és a mezőny egyik legmegbízhatóbb konstrukciójának bizonyultak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!