A Mercedes hajlandó lenne búcsútesztet szervezni Grosjeannak - F1VILÁG.HU

A Mercedes hajlandó lenne búcsútesztet szervezni Grosjeannak

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapata hajlandó lenne tesztlehetőséget adni Romain Grosjeannak abban az esetben, ha a francia versenyző nem tudna méltó módon búcsút inteni a száguldó cirkusznak a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 26: Romain Grosjean, Haas VF-20 sits in his car in the garage during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain.

Grosjean a szezon végén távozik a Haas csapatától, illetve a Forma-1-ből is, a Bahreini Nagydíjon történt súlyos balesete miatt azonban jó esély van rá, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon sem tud autóba ülni.

A francia pilóta szeretne versenyezni, ám nemrég egy interjúban azt mondta, természetesen nem mindenáron – ha ugyanis sérülései nem teszik azt lehetővé, nem vállalja a kockázatot.

Grosjean nevetve hozzátette, ha nem indulhat el Abu Dhabiban, körbetelefonálja majd az összes csapatot, hátha valaki szervezne neki egy búcsútesztet.

A Mercedes pedig már jelezte is: hajlandó eleget tenni Grosjean kívánságának.

„Ha megengedik nekünk, és senki más a volt csapatai közül nem biztosítana ilyen lehetőséget számára, mi megtennénk” – erősítette meg Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Egy ilyen privát tesztre vélhetően csak egy kétéves autóval kerülhetne sor, ami azt jelenti, hogy januárban a Mercedes tavalyi, W10-es kódjelű, világbajnok autójával körözhetne a francia.

Grosjean jelenlegi csapata, a Haas egyelőre nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. A rutinos versenyző korábban a Renault színeiben versenyzett az F1-ben 2009-ben, illetve 2012 és 2015 között, amikor a csapat Lotus néven vett részt a királykategória küzdelmeiben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!