A Red Bull elismerte, tárgyal a Porschéval - F1VILÁG.HU

A Red Bull elismerte, tárgyal a Porschéval

Egyeztetéseket folytat a Porschéval egy esetleges jövőbeli együttműködés kapcsán a Red Bull – árulta el Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója.

A Red Bull 2021 után is a Honda erőforrásaival vesz részt az F1-es világbajnokság küzdelmeiben, miután megállapodott a japán gyártóval arról, hogy felvásárolja annak teljes infrastruktúráját.

2025-től azonban új motorszabályokat vezetnek be a Forma-1-ben, és egyelőre még nem tudni, a Red Bull milyen utat választ. A csapatnál nem tartják elképzelhetetlennek, hogy saját motort építenek, de természetesen az is elképzelhető, hogy egy másik gyártó erőforrásait használják majd. Egy dolog viszont kiemelten fontos az osztrákoknak: szeretnének gyári csapatként szerepelni az F1-ben.

 

Az elmúlt időszakban felmerült, hogy a Volkswagen-csoport érdeklődik az F1-es szereplés iránt, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig a Servus TV-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, „tárgyalnak vállalatokkal esetleges partnerségekről”.

Amikor a szakembert egészen konkrétan megkérdezték a Porschéról, így felelt: „Tárgyalunk. De nincs semmi fix dolog.”

A Porsche szóvivője viszont a német Sport1 megkeresésére nem kívánta kommentálni az ügyet.

A német médiában egyébként úgy tudják, Marko jó kapcsolatban van a VW és a Porsche egyes kulcsembereivel, például Fritz Enzingerrel, Herbert Diesszel, sőt, még Wolfgang Porschéval is.

„Túl korai még konkrétumokról beszélni” – mondta Marko. „De nem titok, hogy korábban is egyeztettünk már gyártókkal. Nyitottak vagyunk.”

„Azt is el tudjuk képzelni, hogy magunk építünk új motort az új szabályrendszerben külső partner nélkül. De természetesen az lenne az ideális, ha egy nagy gyártó partnerei lehetnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!