Friss hírek

A Red Bull kőkeményen fejleszt a szezon végéig

A Red Bull Forma-1-es csapatánál minden követ megmozgatnak azért, hogy a 2020-as szezon hátralévő részében a lehető legtöbb fejlesztéssel felvértezzék az idei, RB16-os versenyautójukat, annak ugyanis jelentős részét átmentik majd 2021-re – mondta Christian Horner az F1Világ.hu-nak.

A koronavírus-járvány miatt a 2021-re tervezett jelentős szabályváltozások bevezetését egy évvel elhalasztják, további intézkedésként pedig a csapatok megállapodtak abban, hogy a jövő évre befagyasztják a fejlesztéseket, tehát lényegében az idei autókat használják majd jövőre is kisebb módosításokkal.

A szezont követően tehát nem lehet majd fejleszteni, a Forma-1 csapatai így mindent megtesznek azért, hogy még most, év közben előre lépjenek autóikkal, és kijavítsák azok esetleges gyengeségeit.

A Red Bull nagy reményekkel vágott neki a 2020-as idénynek, hamar világossá vált azonban, hogy idei, RB16-os modellje nincs egy szinten a Mercedes autójával. Max Verstappen emberfeletti teljesítményt nyújtva ugyan rendre megszorongatja az ezüstnyilakat, a világbajnoki címről azonban már bevallottan lemondott a holland.

Az F1Világ.hu-nak nyilatkozva a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az Orosz Nagydíj után elárulta, a hátralévő hónapokban minden követ megmozgatnak azért, hogy tovább javítsanak autójukon.

„Nyilvánvalóan ez az autó szolgál majd a 2021-es versenyautónk alapjául, a jelentős részét átmentjük a jövő évre” – mondta lapunk kérdésére Horner.

„Természetesen nagyon keményen fogunk dolgozni a szezon végéig azon, hogy a lehető legjobban megértsük az autó teljesítményét.”

„3 hónap van még hátra a fejlesztésekhez, és a teljes csapat erre fókuszál most.” 

Horner hozzátette, természetesen motorpartnerük, a Honda is mindent megtesz a fejlődés érdekében.

„Közösen dolgozunk, ugyanazok a céljaink” – mondta a szakember. „Nagyon bízom benne, hogy közösen odaérhetünk. A Mercedesnek elképesztően domináns időszaka van, de mint minden sportban, ez is véget ér egyszer.”

Arra a kérdésre, hogy még a 2022-es nagy szabályváltozások előtt, tehát jövőre lehet-e esélyük a vb-címre, Horner így felelt: „Azt gondolom, 2022 jelenti majd a nagy lehetőséget.”

„2021-re a mostani autók DNS-ét mentjük át, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem tudunk többet kihozni majd a versenygépünkből, és hatékonyan fejleszteni azt. Szóval természetesen úgy gondolom, hogy csökkenteni tudjuk majd a hátrányunkat.”

A Red Bull jelenleg a második helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, 174 ponttal lemaradva a Mercedestől, míg Max Verstappen harmadik a tabellán 33 ponttal lemaradva Valtteri Bottastól, és 77 ponttal Lewis Hamiltontól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!