Friss hírek

A Red Bull szemmel tartja Ricciardót

Alaposan szemmel tartja majd a Forma-1 mezőnyében hétvégén debütáló Daniel Ricciardót a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.


Alaposan szemmel tartja majd a Forma-1 mezőnyében hétvégén debütáló Daniel Ricciardót a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.

Az ausztrál versenyző a HRT színeiben mutatkozik be a királykategóriában a Brit Nagydíjon, miután a Red Bull ülést „vásárolt” neki a spanyol kiscsapatnál.

Miután Ricciardo továbbra is a Red Bull utánpótlás-programjának tagja marad, az energiaital-gyárosok természetesen figyelemmel kísérik majd fejlődését – főként azért, mert feltehetően jövőre már a Toro Rossónál kap versenyzési lehetőséget.

„Érdekes lesz látni, hogy fejlődik most” – mondta a Red Bullt irányító Christian Horner a Sky Sportsnak, majd utalt arra, a Mark Webber távozásáról szóló pletykák ellenére nem valószínű, hogy a fiatal tehetséget „bedobják a mélyvízbe”, és Sebastian Vettel mellé, a Red Bull Racinghez kerül.

„Danielnek nincs versenytapasztalata, nagyon sokat kell tanulnia, és számára a legjobb környezetet a HRT és a Toro Rosso nyújthatja, hiszen Sebastian [Vettel] is a Toro Rossónál töltötte tanulóéveit 2007-ben és 2008-ban” – magyarázta Horner.

„Fejlődnie kell, hiba lenne siettetni a pályafutását. Most bizonyítania kell önmagának a Forma-1-ben, azt követően, hogy alsóbb szériákban már bizonyított.”

„De nyilvánvaló, hogy alaposan szemmel tartjuk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek