Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Renault-nál hisznek Räikkönenben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault-nál hisznek Räikkönenben

Eric Boullier, a Lotus Renault GP csapatfőnöke biztos benne, a gárda színeiben jövőre visszatérő Kimi Räikkönen képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni, és szép eredményekkel örvendeztetni majd meg rajongóit.


Eric Boullier, a Lotus Renault GP csapatfőnöke biztos benne, a gárda színeiben jövőre visszatérő Kimi Räikkönen képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni, és szép eredményekkel örvendeztetni majd meg rajongóit.

Ugyan 2009-es távozása után Räikkönen sokak szerint motiválatlanná vált, a Renault-nál biztosak abban, a 32 esztendős versenyző hamarosan minden kételyt eloszlat majd.

A finn két esztendőre szóló szerződést írt alá a jövőre már Lotus néven futó istállóval, melyet a csapat kedden reggel hivatalos közleményben jelentett be.

„Kimi rendkívül motivált és eltökélt, így meggyőzött bennünket” – mondta a francia szakember az Autosportnak.

„Ez érezhető. Ráadásul vannak olyan emberek körülötte, akik szintén állítják, nagyon motivált. Szóval nem kell túl sok szót fecsérelnünk a motiváció témában. Tudjuk, hogy vissza akar térni.”

Räikkönen a tervek szerint a hét második felében tesz először látogatást a Lotus Renault GP enstone-i gyárában, és a gárda azonnal meg is szeretné kezdeni a 2007-es világbajnok felkészítését.

Boullier úgy véli, a finn jelenléte a csapatnak is nagy lendületet adhat, hiszen a kiábrándító szezon után felfrissülten vághat neki a téli felkészülésnek.

„Ha Kimi visszatér a Forma-1-be úgy, hogy két évig nem ült F1-es autóban, az azért van, mert ő egy világbajnok, és mindenki tisztában van sebességével. Érkezése remek hír a csapat számára, és jól mutatja, hogy nagy ambíciókkal rendelkezünk a jövőre vonatkozóan.”

„Egy F1-es világbajnok sok mindent megváltoztathat, és azt hiszem, elvárásai, valamint elkötelezettsége egy világklasszis versenyzőhöz méltóak lesznek, szóval nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy vele dolgozhatok.”

„Magunk mögött hagytuk a 2011-es idényt és a következő szezonra készülünk: a következő három hónapban szeretnénk komoly fejlődést elérni. A Genii nagyon komoly támogatással áll mögöttünk. Szeretnék, ha a Lotus egy topcsapat lenne, a célunk pedig, hogy a dobogós helyekért harcoljunk.”

„Lesz még néhány izgalmas bejelentésünk, melyek kulcsfontosságúak lesznek a jövőre vonatkozóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!