Friss hírek

A Spyker komoly erőt képviselhet az utolsó versenyeken

A Spyker hétvégén nyújtott meglepően jó teljesítménye zavarba hozhatja ellenfeleit, állítja a jelenleg még holland tulajdonban lévő alakulat technikai vezetője, Mike Gascoyne.

A Spyker hétvégén nyújtott meglepően jó teljesítménye zavarba hozhatja ellenfeleit, állítja a jelenleg még holland tulajdonban lévő alakulat technikai vezetője, Mike Gascoyne.

Adrian Sutil mindent kihozott a csapat B specifikációjú versenyautójából Spa-Francorchamps-ban, ahol az idei évben először volt képes harcba szállni a középmezőnnyel.

Gascoyne elégedett volt csapata teljesítményével, és úgy gondolja, hogy a Belga Nagydíjon látottak komoly nyomás alá helyezhetik a náluknál jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező riválisaikat.

Hirdetés
 

“Monzában mutattuk be B specifikációjú autónkat, ahol mindig nehéz volt a helyzetünk, és Adrian el is fogadta, hogy nem fog tudni jól teljesíteni azon a hétvégén” – mondta Gascoyne az Autosportnak. “Azonban itt Spában kijött az új autó ereje. Tudtuk, hogy akár hét-nyolc tizedet is javulhatunk körönként, és boldog vagyok, hogy ez sikerült. Végre az időmérőn és a versenyen is megmutattuk, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt időben.”

“Elégedett vagyok, de ez még csak a kezdet. Jóval kevesebb erőforrásunk van, mint amire szükségünk lenne, és a szélcsatornában is többet kellene dolgoznunk. Azonban a következő szezon kezdetéig még sok időnk van, így bízom benne, hogy fejtörést okozunk ellenfeleinknek” – tette hozzá a szakember, aki szerint jól döntött csapata, hogy lágy gumikkal indította el Sutilt a versenyen.

“Jól döntöttünk, és ennek kulcsszerepe volt abban, hogy Sutil ilyen jól teljesített különösen az első etapban. Volt egy teljesen új szett lágy gumink, és tisztában voltunk azzal, hogy ez sokat segíthet majd a verseny első felében, különösen a hosszú egyenesekben. Ha nem ragadt volna be David Coulthard mögé, akkor jobban működött volna a stratégiánk, és akár két-három hellyel előrébb is végezhettünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!