A szabadedzéseken is pontokat oszthatnak a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

A szabadedzéseken is pontokat oszthatnak a Forma-1-ben

A Forma-1 Bizottságának következő ülésén további egyeztetéseket folytatnak a száguldó cirkusz csapataival arról, hogy miképp lehetne látványosabbá és izgalmasabbá tenni a versenyhétvégéket. Stefano Domenicali azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a szabadedzéseken pontokat osztanak majd.

A Forma-1-ben legutóbb tavaly vezettek be egy komolynak számító újítást: három versenyhétvégén rövid sprintfutam váltotta a hagyományos időmérő edzést, és mivel az újítás elnyerte a rajongók és a mezőny tagjainak tetszését is, idén megtartották a formátumot.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója viszont nem szeretne itt megállni: azt mondja, kötelességük kipróbálni olyan dolgokat, melyekkel élvezetesebbé lehet tenni a sorozatot a rajongók számára.

„Az évek során az F1 tucatnyi alkalommal változtatta az időmérő formátumát. Olyan dolog ez, amit nem lehet elnapolni, hogy még jobb show-val rukkolhassunk elő” – idézi a szakember szavait a Corriere della Sera című olasz lap. „Én mindig szeretnék valami olyasvalamiért harcolni, aminek jelentősége van a bajnoki cím szempontjából. Az F1 Bizottság következő ülésén foglalkozni fogunk ezzel is: a rajongók, a szervezők, mindenki ezt akarja. A sprintfutam csak az első példa volt, amivel lehetett javítani.”

Domenicali utalt rá, akár az is elképzelhető, hogy a szabadedzéseken pontokat osztanak majd, de több ötletet is megvitatnak majd a csapatokkal, illetve a többi érintettel, például a promóterekkel.

„Egy normál hétvégén, ami a két szabadedzésből áll pénteken, vagy pontokat kellene mindegyiken osztani, vagy szimpla kvalifikációs köröket kellene tartani, vagy egy kvalifikációt egy másféle és rövidebb szombati versenyre – például a harmadik szabadedzés helyett, esetleg a fordított rajtrács mechanizmusával.”

„Rengeteg mindent leteszünk az asztalra. Sokan mondják, hogy ne, de láttuk már néhányszor a mezőny összekeverésének szépségét a versenyen, illetve a több előzést. Kötelességünk megpróbálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!