Friss hírek

A Toro Rosso még vizsgálja, mi okozta Hartley balesetét

A Toro Rosso Forma-1-es csapata továbbra is vizsgálja, hogy mi okozta Brendon Hartley hatalmas balesetét a múlt hétvégi Brit Nagydíj szombati szabadedzésén.

Az új-zélandi versenyző nagy tempóval csapódott a gumifalnak, miután versenyautójának bal első felfüggesztése egyszerűen kitört – Hartley szerencsére nem sérült meg, és bár versenyautóját felkészítették a vasárnapi versenyre, mindössze egyetlen kört tudott megtenni a futamon.

Bár a Toro Rosso Silverstone-ban egy új felfüggesztés-elemmel érkezett, a meghibásodott alkatrész egy régebbi specifikációjú összetevő volt.

„A komponens, amivel probléma támadt, nem egy új specifikáció volt” – mondta James Key technikai igazgató a Motorsport.com kérdésére.

„Elővigyázatosságból visszatértünk a korábbi specifikációhoz az egyik elem esetében, még ha ez nem is volt összefüggésben a meghibásodással. Az egyetlen oka ennek az abszolút elővigyázatosság volt.”

Key azt mondja, a történtek nagyon váratlanul érték a csapatot.

„Még mindig vizsgáljuk és próbáljuk megérteni. Soha nem voltak problémáink, ilyen jellegű biztosan nem. Kilenc versenyt teljesítettünk mindenféle probléma nélkül.”

„Ausztriában ugyan megsérült a nyomtávrúd, de a legtöbb versenyautó megsérült, és volt egy nagyon durva esetünk az egyik kerékvetővel.”

„De ilyennel még nem találkoztunk. Minden terhelés, ami keresztülment a bal első felfüggesztésen, azon határértéken belül volt, mint amire terveztük. Az autó ezen sarkának története volt, hiszen használtuk előző nap, használtuk Kanadában, egy komoly féktávokkal rendelkező pályán, és Bahreinben is.”

„Folyamatosan szervizeltük és minőségi ellenőrzéseknek vetettük alá, és minden rendben volt. Szóval nagyon furcsa, hogy ilyen gondunk támadt egy olyan elemmel, ami tökéletesen működött.”

[su_spoiler title=”Videó Brendon Hartley balesetéről” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

Az autó összetört alkatrészeit visszaszállították a csapat központjába, ahol most alapos vizsgálatnak vetik alá őket.

Key elárulta, Hartley kiesését végül az okozta, hogy a csapatnak nagyon kevés idő alatt kellett újjáépíteni autóját.

„A szerelők fantasztikus munkát végeztek azzal, hogy a nulláról építették fel az autót, hiszen éjszaka tényleg egy teljesen új autó épült fel.”

„De támadt egy más problémánk, ami annak következménye volt, hogy újjá kellett építenünk – egy rendszerprobléma, ami nem mutatta meg magát a beindítások alkalmával, csak amikor kimentünk a pályára. Emiatt késtünk egy kicsit azzal, hogy kimenjünk a bokszból. Végül megtettünk fél kört, de a probléma még mindig fennállt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!