A Toyota valószínűleg nem tartja meg Trullit

A Toyota csapatfőnöke, John Howett elárulta, hogy a japánok vélhetően nem fogják meghosszabbítani Jarno Trulli év végén lejáró szerződését, miután a kezdeti tárgyalások nem hoztak sikert, és a felek még nagyon távol állnak egymástól.

A Toyota csapatfőnöke, John Howett elárulta, hogy a japánok vélhetően nem fogják meghosszabbítani Jarno Trulli év végén lejáró szerződését, miután a kezdeti tárgyalások nem hoztak sikert, és a felek még nagyon távol állnak egymástól.

Bár korábban az a hír járta, hogy az olasz pilóta jó úton halad afelé, hogy szerződést hosszabbítson a kölni bázisú alakulattal, most minden jel arra utal, hogy a Toyota egy új felállással kezdi meg a következő szezont a Forma-1-ben.

“Tárgyalásban állunk Trullival, de még nem sikerült megegyeznünk, és egyre nagyobb esély van arra, hogy nem is fogunk tudni” – mondta Howett a Reuters-nek.

“Jelenleg nagyon távol állunk egymástól. Azt kell mondanom, igen nagy az esélye annak, hogy nem is fogjuk meghosszabbítani a szerződését.”

A Toyotának egyelőre még nincs szerződtetett versenyzője a jövő évre, mindössze opciója van Timo Glockra, ám ez ügyben sem tett még lépéseket, és egészen addig nem is fog, amíg meg nem kezdődnek a mozgolódások a versenyzői piacon.

“Úgy tűnik, hogy a versenyzői piac igen jelentősen megnyílik” – mondta Howett. “Arra várunk, hogy megtudjuk, igazak-e az Alonso átigazolásáról szóló hírek, és ez milyen kihatással lesz a jelenlegi felállásra, illetve mi lesz a helyzet a BMW pilótáival.”

Trulli a szombati időmérő után elmondta, hogy a pénz soha nem volt téma a tárgyalásokon, sőt ő is szívesen kivenné a részét a költségcsökkentésből.

“A pénz soha nem volt téma” – mondta. “Számos dologban megértem a csapat helyzetét, és azt is tudom, hogy komoly megszorításokra van szükség. Azt gondolom, a pilótáknak is ki kell venniük a részüket ebből, és én nagyon szívesen kiveszem, ha arról van szó…”

“Megértem, hogy meg kell menteni a csapatot, és a dolgozók munkahelyét. Szóval a büdzsé, az én büdzsém lecsökkentése nem probléma. Meg kell értenem, hogy a csapat mit akar.”

A bizonytalan helyzet ellenére, az olasz versenyző bízik abban, hogy lesz helye a jövő évre, habár tisztában van azzal, hogy semmi nem biztos, és ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben.

“Ha visszatekintünk az elmúlt néhány évre, akkor az egy kész katasztrófa. A Honda kiszállt, a BMW kiszáll, és nyilván nem ők lesznek az egyedüliek, akik a távozás mellett döntenek” – folytatta Trulli, aki azt is elárulta, hogy más csapatokkal is felvette már a kapcsolatot.

“Jelenleg semmi nem biztos, rengeteg az ismeretlen tényező. Szerintem egy kicsit még várni kell arra, hogy megtudjuk, miként alakulnak a dolgok. Egyes csapatokkal már megkezdtem a tárgyalásokat, másokkal még várok. Azonban először is azt kell megtudni, hogy a Toyota és mi, mit akarunk, aztán majd meglátjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!