A versenynaptár utolsó előtti helyére kerülhet Las Vegas - F1VILÁG.HU

A versenynaptár utolsó előtti helyére kerülhet Las Vegas

HIRDETÉS
Új részletek láttak napvilágot az F1 legnagyobb közelgő projektjével, a Las Vegas-i Nagydíjjal kapcsolatban, amelyen akár bajnoki címek sorsa is eldőlhet a következő években.
Las Vegas Grand Prix 2023 track map

A Forma-1 vezetői idén március végén jelentették be, hogy sikerült tető alá hozni a régóta vágyott megállapodást a kaszinóvárossal, aminek értelmében a jövő évtől kezdődően a sorozat Las Vegas utcáin, annak legfőbb látványosságai mellett fog versenyezni.

Az első hírek csak arról szóltak, hogy a nagydíjat 2023 novemberében rendeznék meg először, a most a Motorsport birtokába jutott, a Liberty Media egyik alszervezete által megfogalmazott szándéknyilatkozat azonban ennél pontosabban fogalmaz, miszerint november 16-18. közé illesztenék be a versenyt.

Mivel a Liberty által már kinyilvánított terv, hogy a 2023-as szezon november végén Abu Dhabiban záruljon, ez azt jelenti, hogy egymást követő hétvégéken kapna helyet az amerikai és az arab futam, Vegas tehát a versenynaptár utolsó előtti állomásaként debütálna. A levélben továbbá az áll, hogy az F1 a szerződés ötéves időtartamára, 2027-ig szeretné ugyanezt a hétvégét megtartani a nevadai verseny számára. Az F1 2023-as, vélhetően 24 futamot tartalmazó menetrendje Stefano Domenicali ígérete szerint október elejére állhat össze.

Jövőre tehát 1983 óta először három F1-es nagydíjat is rendeznek az USA-ban, hiszen Austin és az idén debütált Miami mellé csatlakozik Las Vegas, amelynek hétvégéje amiatt is különleges lesz, hogy éjszakai versenyét helyi idő szerint szombaton rendezik – ez lesz az első szombati verseny az 1985-ös Dél-afrikai Nagydíj óta. Az idézett levélben az időponttal kapcsolatban is megfogalmaztak némi konkrétumot, eszerint a pályán helyi idő szerint legkésőbb éjjeli fél kettőig befejeződne a versenyzés, ami közép-európai időben értve vasárnap délelőtt 10:30-at jelent, azaz a világ legnagyobb részén a szombati versenyt így is vasárnap láthatják majd a nézők.

Noha az utcai pálya vonalvezetését már megrajzolták, az állandó boksz- és kiszolgálóépületeket még meg kell építeni – ennek is megvan már a helye egy olyan területen, amit a Liberty 240 millió dollárért vásárolt meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!