Bahreini Nagydíj
George Russell (GBR) Williams Racing and Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing.
Belgian Grand Prix, Sunday 30th August 2020. Spa-Francorchamps, Belgium.

A Williams nem kommentálja a Perezzel kapcsolatos híreket

A Williams nem kommentálja a Perezzel kapcsolatos híreket

A Williams csapatfőnöke, Simon Roberts újságírók kérdésére nem erősítette meg Portugáliában, hogy George Russell és Nicholas Latifi is náluk fog versenyezni a 2021-es Forma-1-es szezonban.

Nemrégiben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Williams istálló új tulajdonosa, a Dorilton Capital George Russell helyett Sergio Perezt ültetné az egyik autójába a 2021-es Forma-1-es szezonban

Az új tulajdonosnak ezzel az a célja, hogy új, jelentős támogatót hozzon az istállóhoz, ezzel felkészülve a 2022-es szezonra – Perez mögött pedig ígéretes mexikói szponzorcsomag áll

A csapat még nyáron jelentette be, hogy a következő szezonban is a Russell-Latifi párossal versenyez majd – azonban most úgy tűnik, mégsem biztos ez a felállás. 

A Portugál Nagydíj helyszínén természetesen az újságírók erről is kérdezték a csapatfőnököt, aki igyekezett elkerülni a pontos válaszadást.

„Egyszerűen nem beszélek erről” – mondta Roberts. „A Dorilton megvásárolta a csapatot, semmi nem változott a versenyzőkkel kapcsolatban. Annyi spekuláció van, pletykák, őrület. Ez egy őrült szezon. Nem mondunk ennél többet.”

Amikor többször is rákérdeztek, hogy mik a csapat tervei a 2021-es szezonra, Rosberts így válaszolt: „Semmi nem változott. Sok spekuláció kering. Sok jó pilóta van a piacon, akik versenyzői ülést keresnek. A Dorilton megvette a csapatot és semmi nem változott. Nem tudok ennél többet mondani.”

„Egyik versenyzőnkről sem fogok mondani semmit. Mindketten remek munkát végeznek. Annyi spekuláció van, nem akarok olajat önteni a tűzre. Valaki úgyis ki fog ragadni belőle valamit, akármit mondunk. Szóval mi elégedettek vagyunk, figyeljétek a piac többi részét.”

A konkrét kérdésre, hogy a csapat véget tud-e vetni a találgatásoknak, és kizárják-e azt, hogy Perez a csapathoz szerződjön, Roberts így válaszolt: „Talán, de egyszerűen csak nem akarunk mondani semmit egyik irányról sem. Azért vagyunk itt, hogy a versenyhétvégére koncentráljunk. Nincs új hírünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!