A Williamsnél alaposan átgondolják, kit szerződtetnek Albon mellé - F1VILÁG.HU

A Williamsnél alaposan átgondolják, kit szerződtetnek Albon mellé

A Williams istállója a Forma-1-es mezőny egyik utolsó tagja, amely még nem rendelkezik bejelentett pilótapárossal 2023-ra. Az alakulat egyik szakembere elárulta, milyen szempontok alapján választják ki Alex Albon csapattársát.

Szűk egy hónapja jelentette be a hírt a Williams csapata, miszerint három év együttműködés után az idei szezon végén útjára engedi Nicholas Latifit. A kanadai pilóta 2018-ban a Force India tartalékversenyzőjeként került az F1 körforgásába, mielőtt a Williams 2020-ban állandó ülést ajánlott számára. Latifi a szűk három szezonja alatt 57 versenyt teljesített (négy van még hátra), ebből három alkalommal sikerült pontot szereznie. Dave Robson, a csapat járműteljesítményért felelős vezető mérnöke elárulta, a Williams olyan pilótát keres a helyére, aki többet hoz ki az autójából, ezáltal a csapattársát, Alex Albont is nagyobb teljesítményre ösztökéli.

„Olyan pilótára van szükségünk, aki motiválóan hat Alexre, és minden versenyhétvégén versenyben van vele. Ideális esetben hasonló igényei vannak az autót tekintve. Mindannyian azt szeretnénk, ha mindkét autónk eljutna a Q2-be, a Q3-ba és még tovább. Meglátjuk, mi lesz” – magyarázta a szakember.

Albon a 2022-es szezonra került a Williamshez, miután az istálló két szezon alatt kinevelte azt a George Russellt, aki azóta a Mercedesnél teljesít jobbnál jobb versenyeket. A csapat számára nagy veszteség volt Russell távozása, de úgy tűnik, Albonnal megtalálták a megfelelő utódot.

„Sajnáltuk elveszíteni George-ot és a visszajelzéseit, de érkezett Alex, aki tudja, hogyan viselkedik egy gyors autó. Jól beilleszkedett. Szerintem jól eltalálta az egyensúlyt a reális gondolkodás és a csapat motiválása között. Nagyszerű hatással van a környezetére, emellett nagyon keményen dolgozik” – magyarázta a szakember, aki ezt követően még szorosabb párhuzamot volt Russell és Albon között.

„A céljaikat és motivációikat tekintve nagyon hasonlóak, hiszen ugyanazt akarják elérni. A személyiségeik szempontjából azonban nagy a különbség. Alex egy nagyon csendes, szelíd, barátságos hatást kelt. Az is, de eközben nagyon keményen hajt. Szerintem a lelkesedésük az, ami nagyon különbözően nyilvánul meg. Kellően hasonlítanak egymásra ahhoz, hogy Alex ott folytathassa, ahol George abbahagyta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!