Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Abu Dhabiban tesztelne a McLaren is

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael elismerte, a wokingi gárda a Red Bullhoz hasonlóan inkább év végén, Abu Dhabiban bonyolítaná le a fiatal versenyzők tesztjét, nem pedig júliusban, a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán.


A McLaren sportigazgatója, Sam Michael elismerte, a wokingi gárda a Red Bullhoz hasonlóan inkább év végén, Abu Dhabiban bonyolítaná le a fiatal versenyzők tesztjét, nem pedig júliusban, a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a csapatok nemrégiben megegyeztek abban, hogy idén két turnusban bonyolítják le az ifjú tehetségek tesztjét. Az alakulatok tehát szabadon eldönthetik, hogy júliusban, Angliában, vagy – ahogy eddig – novemberben, Abu Dhabiban tesztelnek majd.

Korábban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Red Bull és a Toro Rosso kivételével mindenki Silverstone-ban gurul majd pályára, ám Barcelonában a McLaren is megerősítette, ők is inkább az eddigi megoldás mellett teszik le voksukat.

„A McLarennél jelenleg az a tervünk, hogy Abu Dhabiban tesztelünk” – mondta Sam Michael sportigazgató.

Míg a Red Bull azért döntött az év végi gyakorlás mellett, mert így könnyebb dolguk lesz majd azoknak a versenyzőknek, akik más sorozatokban versenyeznek, addig a Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli elárulta, valójában költséghatékonyabb lehet az Abu Dhabiban megrendezett teszt, hiszen az idei futamokon használt motorokkal dolgozhatnak, amire szezon közben nem igazán volna lehetőség.

„A motor jelentős tényező, ahogy Giorgio említette” – folytatta Michael.

„Ha az év végén tesztelsz, rendelkezésedre áll több motor, amikben még van néhány kilométer, szóval gyakorlatilag ingyen dolgozhatsz a versenyaggregátokkal. Ha év közben gurulunk pályára, akkor nem használhatjuk a futamokon használt motorokat, tehát speciális tesztmotort kell felkészíteni.”

„Emellett Adrian Newey nézőpontja is nagyon fontos, hiszen, ha év közepén adunk lehetőséget a fiataloknak, akkor gyakorlatilag a saját bajnokságuk közepén kell velünk dolgozniuk. Év végén tehát – amikor már befejezték a Forma-3-as, Forma-2-es, vagy bármilyen bajnokságot, ahol szerepelnek, akkor kizárólag az F1-es tesztre fókuszálhatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS